Kuidas saab kiiresti ja mugavalt elektrihinda kontrollida? (7)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Peadpööritavad elektrihinnad panevad muretsema ja hoolikalt elektri tarbimist vähendama. Saamaks kiiresti teada, kui palju elekter ühel või teisel ajahetkel maksab, on tarbijal õnneks mitu valikut.

Elektrikell

Eesti idufirma Gridio loodud veebilehekülg elektrikell.ee annab kiiresti ja mugavalt infot elektri turuhinna kohta. Lisaks soovitab lehekülg seda, mil on kõige taskukohasem aeg elektriseadmed huugama panna ning kui palju odavam see hetkehinnast on. 

Elektrikell.ee
Elektrikell.ee Foto: Kuvatõmmis veebilehelt elektrikell.ee

Electrify kontroller

Tasuta raamatupidamistarkvara Stiigo kodulehelt leiab elektri turuhinda visualiseeriva graafiku. Tunniajase täpsusega graafikule lisaks leiab siit elektrihinna trendide ennustused. Lisaks on võimalik liituda teavituskirjaga, mis annab märku elektrihinna anomaaliatest.

Electrify kontroller.
Electrify kontroller. Foto: Kuvatõmmis Stiigo koduleheküljelt

Eesti Energia

Eesti Energia mobiilirakendus on küll mugav, kuid see tuleb esmalt telefoni alla laadida. Ettevõtte klientidel on võimalik oma elektritarbimisel hoolega silm peal hoida, kuid börsi hetkehinna näevad ära kõik, kes seda soovivad. Selleks tuleb rakenduse käivitamisel vajutada ekraani all olevale nupule «Demoversioon».

Eesti Energia mobiilirakendus.
Eesti Energia mobiilirakendus. Foto: Kuvatõmmis Eesti Energia mobiilirakendusest

Elering Live

Elering Live koondab andmeid Eesti elektri- ja gaasisüsteemi toimimise, sealhulgas elektri tarbimise ja tootmise, ülepiiriliste energiavoogude ning energiakaubanduse kohta. Jälgida saab nii reaalaja lähedasi kui ajaloolisi andmeid tabeli ja graafiku kujul.

Foto: Kuvatõmmis Eleringi koduleheküljelt

Nord Pool 

Elektrihinnal saab silma peal hoida ka meie elektribörsi Nord Pooli enda koduleheküljel. Puuduseks on lihtsasti loetava graafiku puudumine, kuid selle eest näeb seal tunniajase täpsusega, kui palju elekter järgneva seitsme päeva jooksul maksab.

Foto: Kuvatõmmis Nord Pooli koduleheküljelt
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles