Prisma smuutikastide projekt vähendab märkimisväärselt rikneva toidu kogust

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Prisma smuutikast.
Prisma smuutikast. Foto: Prisma

Prisma alustas Rocca al Mare kaupluses pilootprojektiga, mille eesmärk on vältida puuviljade riknemist ja äraviskamist. Smuutikasti pakendatud puuviljade kilohind on vaid 49 senti.

Smuutikasti idee sai alguse kaupluse igapäevatööd jälgides. «Kõikides poodides jäävad igapäevaselt mõned üksikud puuviljad seisma, kuna kliendid eelistavad värskema või veatuma välimusega vilju. Samas on need õigel ajal kodusele toidulauale või smuutisse jõudes täiesti söögikõlbulikud,» ütles Prisma hanke- ja sortimendidirektor Kaimo Niitaru. Sellest sündiski idee pakendada küpsed ja veidi väsinud välimusega puuviljad ja marjad kokku smuutikastiks.

Esimese nädala kogemus näitab, et kliendid on algatuse positiivselt vastu võtnud. «Prisma külastajate tagasiside nii kauplustes kui ka sotsiaalmeedias on näidanud, et vastutustundlik ettevõtlus on oluline teema. Seni on ära ostetud peaaegu kõik kokku pandud smuutikastid ning oleme vähendanud äravisatava toidu kogust märkimisväärselt,» lisas Niitaru.

Smuutikastid on hea viis toidu raiskamist vähendada

Suur osa toidukaubast rikneb kodudes, kuid ka kauplustel on märkimisväärne roll. «Oleme pikka aega pakkunud õhtuse soodusmüügi ajal tooteid 30–60 protsenti soodsamalt ning annetanud võimalikult palju ka Toidupangale. Puuviljad aga riknevad nii kiiresti, et sageli ei jõua need õigeaegselt abivajajateni. Seega on nüüd smuutikastina võimalik see endale väga soodsa hinna eest poest osta,» kirjeldas Niitaru.

Prisma laieneb smuutikastide projektiga lähiajal ka teistesse kauplustesse. Esmane katsetus Rocca al Mare Prismas on olnud edukas ning paari nädala jooksul alustatakse smuutikastide pakkumist ka teistes Prismades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles