Võtame jõulud stiilselt vastu! Üheksa kingiideed, mille leiad sisustuspoest

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Pühad pole enam kaugel!
Pühad pole enam kaugel! Foto: Pexels / CC0 Licence

Esimene advent on kätte jõudmas, mistõttu on aeg hakata mõtlema jõulupühadele, seda nii kodu kaunistamise, jõulukuuse tuppa toomise kui ka lähedastele kingituste valimise tähenduses. Suure dekoratsioonide ja kingivaliku leiab sisustuspoodidest, aga millest lähtuda? Soovitusi jagab Ülemiste keskuses asuva Alandeko Eesti juht Terje Pajusalu.

Lisa aktsenti uute elementidega!

Kuna jõulude olemus peitub ennekõike perega kokkusaamises ja üheskoos õhtustamises, esitab jõululaua dekoreerimine perenaisele tõelise väljakutse. Soovitame valida erinevas stiilis ja värvigammas lauanõusid, pokaale, lauamatte ning dekoratsioone, mis aitavad pühadelaua muuta tõeliselt pidulikuks ja eriliseks. Kui ei ole soovi olemasolevat serviisi täies mahus välja vahetada, võib lisada aktsenti mõne uue elemendiga, kuna erinevate sarjade (vana ja uus, retro ja modernne) kokkusobitamine on jätkuv trend ning annab väga originaalse lõpptulemuse.

Vali paar kolm põhitooni!

Pühadelauale võib julgelt lisada erinevaid dekoratsioone – küünlajalgu, küünlaid, kuuseoksi, kuusepärgi, salvrätihoidjaid ja miks mitte ka jõuluehteid. Siinkohal tasuks lähtuda vaid stiilist (maalähedane või glamuurne) ning paarist-kolmest põhitoonist, et kokku sobitades lõpptulemus liiga kirju ei jääks. Värvivalikul võib inspiratsiooni leida nii sisekujundustrendidest kui lähtuda iseenda eelistustest – on ju meie kodu ja jõululaud eelkõige meie endi nägu. Pidulikkust saab lisada kuldse ja hõbedase tooniga, aegumatut elegantsi kristallpokaalide kasutamisega.

Lõhnad-lõhnad-lõhnad!

Jõulupühadega seostuvad alati ka lõhnad – jõulukuusk, piparkoogid, mandariinid ja erinevad maitseained. Kõiki neid lõhnu on võimalik saavutada ka aroomiküünaldega, mis aitavad pimedal ajal meeleolu luua.

Oh jõulupuu, oh jõulupuu!

Tähelepanuta ei saa jätta jõulupuu valimist ja ehtimist. Kuigi jõulude traditsiooniline kuvand sisaldab purpurpunase, smaragdrohelise ja valge kooslust, käivad jõulutrendid ajaga kaasas ning ehete valikul vaadatakse üldiste sisustustrendide ja värvigamma suunas. Väga populaarsed jõuluehted on erinevad lilled, linnud, suled, nukud ning Veneetsia maskid, mis on eriti aktuaalsed praegusel maskide ajastul.

Kodu kaunistatud, aga mida poetada kingikotti?

Ehted kogu kaunisse karpi!

Naisperele on ideaalseks kingiks kaunis ehtekarp, kuhu koguda kokku säravad sõrmused, kaelakeed, kõrvarõngad ja kõik muu. Ehtekarp või ehtehoidja pole mitte ainult praktiline kink, vaid pakub silmailu ka sisustuselemendina.

Pühadeajal hoia sooja!

Soe sametist pleed või voodikate on ideaalne asi, mida kargetel talveilmadel peale haarata. Need sobivad hästi ka hubasteks jõuluaja filmiõhtuteks.

Teadmishuvilisele midagi muud peale raamatu

Raamatuhuvilistele, kellele meeldib õhtuti enne magama minekut raamatut lugeda, sobib hästi kingiks raamatutugi. See aitab hoiustada raamatuid ja samaaegselt omada head ülevaadet kirjandusvalikust.

Mehine mees, mehised kingid

Meesperele võib sisustuspoodidest leida näiteks kristallist karahvine, milles hoida oma lemmikjooke või kellakarbi, kuhu ajanäitajad ritta panna. Samuti parajalt suur kingalusikas, et hommikuti mugavalt jalavarjud jalga tõmmata.

Ei saa unustada ka pere pisemaid!

Laste kingikotti võib poetada näiteks rahakassa, et õpetada ka neile raha väärtust ja selle kogumist. Sisustuspoodidest leiab muuhulgas ka põneva disainiga kruuse ja omapäraseid patju, mis alati koduseinte vahel kasutust leiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles