KINNISVARAPORTAAL Tallinna majade eest tahetakse aastatetagusest 12 protsenti kõrgemat hinda

Kodu.postimees.ee
Copy
Poska tänav, Tallinn. Pilt on illustreeriv.
Poska tänav, Tallinn. Pilt on illustreeriv. Foto: Jaanus Lensment/Postimees Grupp

Kinnisvaraportaali KV.EE vahendusel pakuti 2021. aasta oktoobris müügiks 418 Tallinna maja keskmise hinnaga 1199 €/m². Nagu enamus kinnisvarapakkumisest on ka majade müügipakkumiste arv kahanemas. Samuti on elamispindade turu üldine trend, et vähenev pakkumine ajab hindu üles.

Pakkumise vähenemise ja hindade kerkimise trendid on portaali KV.EE statistika alusel suhteliselt üldised kõikides Tallinna linnaosades. Tallinna majade müügipakkumised vähenesid oktoobris 21 protsenti. Pakkumised kallinesid samal ajal 12 protsenti.

Elamispindade müügipakkumise vähenemise taga kinnisvaraportaalis KV.EE on eelkõige aktiivne ostjaskond. Ostjatel on raha – nii oma raha kui lisafinantseerimist pangalaenude toel. Samuti on ostjatel julgust ja tahtmist osta. Üldine meelsus on, et parem omada laenu ja kinnisvara kui inflatsiooni käes põlevat raha kontol. Tehingu tegemist soosib kindlustunnet andev tugev tööjõuturg ehk töökohtade olemasolu ja mulluse koroona-jõnksu järel taas oodatavalt kiirelt kasvavad palgad.

Müügipakkumiste turule toomisega on aga keeruline. Küll ei ole võimalik leida hoonele ehitajat, siis jälle on probleeme ehitusmaterjalide kättesaadavusega. Lisaks on ebamõistlikult kalliks läinud arenduseks sobilike kruntide hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles