VAATA JA UURI ⟩ Üle 400 korteriühistu on tundnud huvi KredExi toetusmeetmete vastu

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Tallinna kortermajad.
Tallinna kortermajad. Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp

Üle 400 korteriühistu on tundnud huvi KredExi toetusmeetmete vastu.

Alates kevadest nõustavad maakondlikud arenduskeskused (MAK) üle Eesti korteriühistuid tasuta eri KredExi toetuste, laenu ja käenduse teemal. Viimastel kuudel on seda võimalust kasutanud juba 430 ühistut üle Eesti.

«KredEx teeb alates kevadest koostööd maakondlike arenduskeskustega, et pakkuda ühistutele ja tulevikus ka eraisikutele parimat võimalikku kohapealset nõustamist ning seda kohalikke olusid hästi tundvate ekspertide poolt,» lausus KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu.

Esimeste kuude statistika näitab tema sõnul selgelt, et see oli väga vajalik ja oodatud teenus, kuna nõustamisvõimalust on kasutanud eri maakondades kokku 430 ühistut.

Ühistud võivad maakondliku arenduskeskuse konsultandi kutsuda ka korteriühistu koosolekule, et ühistu liikmed saaksid küsida neid huvitavaid küsimusi otse eksperdilt. Juba on konsultandid käinud kohtumas enam kui 20 ühistuga. 

Maakondlikust arenduskeskusest saavad korteriühistud küsida abi nii eri teenuste tingimuste ja sobivuse, taotluste nõuete, ajakava kui vajalike tähtaegade kohta. Vajadusel pakuvad konsultandid abi ka KredExi taotluse täitmisel ja esitamisel.

Nõustamisteenust saavad ühistud kasutada 14 arenduskeskuses üle Eesti, vaid Harjumaal pakub konsultatsiooni arenduskeskuse asemel endiselt KredEx.

Konsultatsiooni kasutamiseks tuleb korteriühistul leida enda piirkonna arenduskeskuse kontaktid ning võtta kohtumise kokkuleppimiseks ühendust. Lisainfo leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles