MAA-AMET ⟩ Tallinna iga viies korteritehing on seotud uue eluruumiga

Kodu.postimees.ee
Copy
Kinnisvaraturg oli jätkuvalt aktiivseim Harju maakonnas.
Kinnisvaraturg oli jätkuvalt aktiivseim Harju maakonnas. Foto: Shutterstock

Maa-ameti andmetel toimus 2021. aasta oktoobris kinnisvaraturul ligi 5300 ostu-müügitehingut. Tehinguid oli 3 protsenti rohkem kui aasta tagasi oktoobris, kuid 6 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Oktoobris tehti kinnisvaraturul ligi 178 ostu-müügitehingut rohkem kui aasta tagasi, kuid eelnenud kuuga võrreldes oli tehinguid 320 võrra vähem.

Turuaktiivsuse aastasesse kasvu on enim panustanud tehingud hoonestatud maadega ja eluruumina müüdud korteriomanditega. Hoonestamata maadega tehti oktoobris oluliselt vähem tehinguid, mis omakorda tulenes peamiselt vähenenud maatulundusmaa tehingute arvust. 2021. aasta oktoobris tehti hoonestamata maadega 1371 tehingut, hoonestatud maadega 987 tehingut ja eluruumina müüdud korteriomanditega 2680 tehingut, mida on eelmise aasta sama ajaga võrreldes vastavalt neljandik vähem ning 26 protsenti ja 21 protsenti rohkem.

Kinnisvaraturg oli jätkuvalt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus 41 protsenti kõikidest oktoobrikuu tehingutest. Järgnesid Tartu, Ida-Viru ja Pärnu maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi.

Pealinnas tehti 1049 korteritehingut, mida oli 12 protsenti rohkem kui aasta tagasi oktoobris. Iga viies korteritehing Tallinnas tehti uue eluruumiga. Tartus tehti 220 ja Pärnus 84 korteritehingut, aastases võrdluses tehingute koguarv vastavalt kasvas 11 protsenti ja vähenes 3 protsenti.

Oktoobris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2409 eurot, mis oli eelmise aasta sama kuuga võrreldes 12 protsenti rohkem. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 1869 eurot ja Pärnus 1549 eurot, aasta keskmine hinnakasv oli vastavalt 15 ja 16 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles