Külmkapi rikkest alguse saanud tulekahju kustutas vanadaami eluküünla (1)

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Vana külmkapp. Pilt on illustratiivne.
Vana külmkapp. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tartumaal Nõo vallas hukkus külmkapi rikkest alguse saanud tulekahjus vanem naine.

17. novembril kell 15.22 teatati, et Tartumaal Nõo vallas Sassi külas tuleb teataja naabruses asuvast hoonest paksu suitsu. Edasi anti info, et tegemist on vana koolimaja hoonega, mille ühes osas tegutseb külakeskus ja teises elavad paaris katusealuses korteris inimesed.

Päästjate saabudes ulatusid leegid ühe korteri akendest välja ning tuli oli levinud L-kujulise hoone katuse alla. Kell 15.45 leidsid pääste suitsusukeldujad põlevast korterist hukkunud ligi 80-aastase naise. Vastaskorterist oli varem eluga välja pääsenud noormees. Tulekahju kustutati lõplikult kell 20.19.

Hommikul sündmuskohal käinud Lõuna päästekeskuse menetlusinspektor Kaido Voori esialgsel hinnangul põhjustas tulekahju rike külmkapi elektrisüsteemis.

Sel nädalal on Lõuna-Eestis juhtunud juba kaks tuleõnnetust, mille ohvriks jäänud üle 70-aastased liikumisraskustega inimesed. Esmaspäeval hukkus Valgas korteritulekahjus vanem mees, haiglasse viidi vanem naine. Päästeamet kutsub üles pöörama tähelepanu eakate sugulaste, tuttavate või naabrite kodu tuleohutusele – veenduda, et nende suitsu- ja vinguandurid oleksid töökorras ja kütteseadmed hooldatud. Samuti tuleks üle vaadata, et kodused elektrisüsteemid ei oleks ülekoormatud ja pikendusjuhtmed kulunud või katki.

Täpsemaid juhiseid koduse tuleohutuse tagamiseks leiab SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles