Pane õlg alla! Väätsa rahvas kogub jõuluakende jaoks hoogsalt toetust

Kodu.postimees.ee
Copy

Väätsa aleviku rahval on tore traditsioon. Igal aastal kaunistavad nad rahvamaja aknad omanäoliste leiutistega, mida üle Eesti vaatamas käiakse. 

Juba viiendat korda toimuva ettevõtmise rahastamiseks on Hooandja lehel üles seatud korjandus, kus igaüks oma panuse anda saab. Vastavalt annetuse suurusele jagatakse ka kingitusi. Kokku dekoreeritakse 45 akent, mis avatakse kõigile vaatamiseks 30. novembril ning jäävad üles 6. jaanuarini. 

Aknad meisterdab valmis Väätsa kogukond – mudilastest pensionärideni. Oma õla panevad alla ka loomeinimesed, jalgrattamuuseum, sportlased ning sõbrad mitmest Järvamaa koolist. Ühtekokku ulatab oma abikäe sada vabatahtlikku.

Ühes akendega seatakse üles ka pisikeste majakestega jõuluturg, mis ootab külla 30. novembri ja 12. ja 19. detsembri õhtul. 

«Akende tegemisse läheb palju rõõmu, entusiasmi, vabatahtlikke töötunde ja kõiksugu kodus ja poes leiduvat, mille me ise ostame või kodunt kaasa võtame. Akende liikuma panemine aga tähendab suures koguses mootorite ja programmeerimise lahendusi, mille jaoks jääb meil rahast veidi puudu. Samuti läbis Väätsa rahvamaja renoveerimiskuuri ja peame nüüd mitmeid seni sisse töötatud asju ümber tegema,» kirjutavad Väätsa kogukonna esindajad.

Väätsa jõuluaknaid saab toetada SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles