Tallinna kortermaja elanikud olid hädas hiigelsuure küünla kustutamisega

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Küünlad. Pilt on illustratiivne.
Küünlad. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

15. novembril kell 21.59 sai häirekeskus teate, et Gonsiori tänava elumajas on ühe korteri elanikud hädas suure küünla kustutamisega ning olid selle leeki püüdnud kustutada küünlale asetatud potiga.

Päästjad avastasid saabudes, et tegemist oli tõepoolest ülisuure küünlaga, mis põles ning praksus intensiivselt. Küünal sai kustutatud ning päästemeeskond viis elanikele läbi põhjaliku tuleohutusalase selgitustöö. Ka paigaldasid päästjad korterisse uue suitsuanduri, sest vana oli oma aja ära elanud.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et töökorras suitsuandur on kohustuslik ning see on odavaim võimalik elukindlustus. Anduri testimiseks tuleb korra kuus vajutada selle tagaküljel olevat testnuppu ja kindlasti peab jälgima anduri kuupäeva ning selle eluea möödumisel soetada uus andur.

Saabuvate pühade eel tuletame meelde ka küünla põletamise ohutusreeglid:

Küünlaid ei tohi kunagi järelevalveta põlema jätta ning tuleb jälgida, et lapsed või lemmikloomad ei jääks põleva küünlaga üksi ühte ruumi. Küünal võib kogemata kukkuda ning tulekahju põhjustada.

Ole hoolas küünalde paigutamisel – süttimisohtlikele esemetele väga lähedale paigutatud küünlad võivad samuti põhjustada tulekahju.

Kasuta mittesüttivast materjalist küünla alust.

Veendu, et küünla läheduses poleks süttivaid esemeid, nagu näiteks elektroonika, mööbel, kardinad ja lauakatted.

Toast lahkudes kustuta alati küünal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles