EKSPERT ⟩ Arenduseks sobilikke kinnistuid otsitakse Tallinnas tikutulega (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Oktoober tõi korteriturul väljaspool Tallinna turuaktiivsuse languse, hinnakasv on aeglustunud ning kinnisvaraarendajad teevad maa-omanikele juba otsepakkumisi, nendib Arco Vara analüütik Mihkel Eliste.

«Arendajad otsivad kaardi peal näpuga järge ajades sobilikke krunte ning teevad maaomanikele otsepakkumisi, kust tuleb vastu teave, et nende poole on juba mitmel korral viimaste kuude vältel samal teemal pöördutud,» märgib Eliste.

Et maapanka täiendada ja tagada lähiaastateks stabiilne arendustegevusest tulenev rahavoog, ollakse analüütiku sõnul elamispindade edasise hinnakasvu ootuses valmis maksma arenduskruntide eest turuväärtusest kõrgemaid summasid.

Arendusettevõtete börsile pürgimine ei ole tema arvates siinkohal sugugi imeks pandav, tänane turusituatsioon on raha kaasamiseks ainulaadselt hea.

«Koroonakriisist põhjustatud globaalse avaliku sektori võlakoormuse järsu kasvu, järsult kasvanud inflatsiooni, madalate intressimäärade ja väga laialdaselt hästi kättesaadava laenuraha kui ka sotsiaalsete pingete (sh majandusliku ebavõrdsuse) kasvu tõttu on aga üha suurem oht, et lähiaastad võivad mõningase viitajaga tuua riskide realiseerumise korral taaskordse finantskriisi,» tõdeb Eliste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles