Võrumaa kultuskohvik kolib ja müüb imeilusat koolimaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Lepistu koolihoone.
Lepistu koolihoone. Foto: KV.EE

Ajalooline Lepistu koolihoone, mis on kohvikule, Roosiku Südames, koduks olnud selle alguspäevist saati, on valmis uueks peatükiks. Aeg on vana pererahvaga hüvasti jätta ja uus oma embusesse võtta. 

Lepistu koolihoone, mis on paljudele tuntud eelkõige ETV saatest «Maahommik». Antsla vallas asuva koolihoone ajalugu ulatub aastasse 1881, mil see vallakoolina rajati. Kool suleti aastal 2008 ning on peale seda saanud kohalikuks turismimagnetiks – seda eelkõige oma kohviku tõttu. 

Kohvik Roosiku Südames.
Kohvik Roosiku Südames. Foto: KV.EE

Romantilise õhkkonnaga imearmas kohvik meelitab külalisi nii lähedalt kui kaugelt. Neile, kel kohvikust veel küllalt ei saanud, võivad kaasa osta šokolaaditahvli, mis valmistatud sealsamas. Põhjus, miks praegune pind maha müüakse peitub neis samades suus sulavates šokolaaditahvlites. Äri nii edukalt käima läinud, et juurde on vaja rohkem pinda. Seega otsustatigi raske südamega praegune müüki panna. 

Üks majas asuvatest korteritest.
Üks majas asuvatest korteritest. Foto: KV.EE

Lisaks kohvikule asub Lepistu koolihoones ka kaks korterit – üks neist viie, teine kahetoaline. Lisaks on teisele korrusele ehitatud hubased külalistoad. Teisel korrusel asub ka suur saal konverentside ja miks mitte ka pulmapidude korraldamiseks. Väiksemad seltskonnad saavad oma asjad ära ajada alumise korruse saalis, mis on kõvasti väiksem. 

Üks majas asuvatest korteritest.
Üks majas asuvatest korteritest. Foto: KV.EE

Kinnistu juurde kuulub ka suur puukuur ja endine algkoolihoone. Viimane neist vajab küll kõpitsemist, kuid jumet sel majal on. Kinnistu eest on suure hoolega hoolt kantud – võsa maha võetud, aiamaad korda tehtud, viljapuud maha istutatud. 

Väga ainulaadse pakkumisega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles