GALERII ⟩ Tallinna botaanikaaed tähistas hingedepäeva Itaalia kuu avamisega

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy

Alates kevadest on Tallinna Botaanikaaed kehastunud Taimeriigi Suursaatkonnaks. Iga kuu on pühendatud erinevale riigile ja kuu sündmusi korraldatakse koostöös saatkondadega. Novembris on järg Itaalia käes. Itaalia kuu avati hingedepäeval 141 küünla süütamisega uuel talvepeenral.

Botaanikaaia Palmimaja esiväljakule kerkib Padova ülikooli botaanikaaia peenarde eeskujul ümmargune talvepeenar, mida hakkab ehtima samblast kaheksakand. Peenar on inspireeritud Padova ravimtaimede aia Hortus cincus’e ajaloolistest ornamentidest, millest on välja valitud ka Eesti rahvakunstis ohtralt esinev kaheksatipuline rist ehk kaheksakand.

6., 13. ja 20. novembril kell 12.00-13.30 viib botaanik Urmas Laansoo huvilised ringkäigule Itaalia taimede juurde. Ringkäigul Tallinna Botaanikaaias saab teada, kui palju kasvab Itaalias taimi, kes on Itaalia rahvuspuu ja rahvuslill ning milliseid Itaalia päritolu taimi saab Eestis kasvatada. Ringkäigule pääseb botaanikaaia piletiga. Registreerida saab SIIN

Itaalia päritolu taimedega omal käel tutvumiseks on need Tallinna Botaanikaaia territooriumil tähistatud informatiivsete siltidega. Palmimaja seintel esitleb alates 8. novembrist Itaalia suursaatkond kuu lõpuni fotonäitust Itaalia botaanikaaedadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles