KORD MAJJA ⟩ Sisekujundaja jagab kasulikke hoiustamisnippe, et kõik ikka kappi ära mahuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

IKEA sisekujundusjuhi sõnul on Eesti kodude peamiseks väljakutseks ja murekohaks asjadele õige koha leidmine. 

IKEA Baltikumi sisekujundusjuhi sõnul on Eesti elanikel erakordselt suur huvi kodu sisustamise vastu ning see peegeldub ka nende esteetilistes ja mugavates kodudes. Koduvisiitide käigus analüüsivad sisekujundajad elamistingimusi ning selgus, et Eesti kodude peamine väljakutse on hoiustamine ja organiseerimine. Sisekujundusjuht annab näpunäiteid, kuidas disainida garderoobi- ja hoiustamislahendusi kodust lahkumata.

Näpunäiteid garderoobi ja teiste hoiustamislahenduste kavandamiseks

Sorteeri asju

Kui plaanite garderoobi või mõnda muud hoiustamislahendust ümber korraldada, alustage asjade sorteerimisest. Tehke asjadest kaks hunnikut: esimesse pange kõik asjad, mida soovite kindlasti alles jätta, teise pange kõik, mida soovite taaskasutusse anda. Nii mõistate, kui suurt ja millist panipaika vajate.

Mõõda tuba

Kogu planeerimisprotsess algab mõõtmistest, et selgitada välja ruumi suurus, kuhu planeeritud garderoob või riiulisüsteem läheb. Samuti saad tellida professionaalse mõõtmisteenuse.

Vali toa jaoks mõeldud mööblisüsteem

Mõtle, millist disaini eelistad ja millised on sinu vajadused - kas soovid riiulit või sahtlit, kui palju riidepuid vajad, kas vajad kingade jaoks eraldi kohta, kui palju asju soovid karpides hoiustada jne. Kõiki neid simulatsioone saab planeerimisprogrammi ekraanil vaadata, et mõista ja võrrelda, kuidas iga valik päriselus välja näeb.

Kujunda ise oma garderoob ja hoiustamislahendus

Mängi disaini ja eelarvega. Virtuaalsete planeerijatega saad proovida erinevaid võimalusi: lisada erinevaid fassaade, avatud või kinniseid riiuleid või sahtleid ning proovida neid virtuaalselt avada/sulgeda, veendumaks, et üks või teine ​​lahendus ei tekita kahtlusi ja näeb mugav välja.

Sisekujundaja märgib, et hoiustamismööblist maksimaalse kasu saamiseks tuleb tähelepanu pöörata sellele, mis on riidekappide või kummutite sees.

Tema sõnul on mitmeid nippe, kuidas olemasolevaid hoiustamislahendusi lisatarvikutega täiendada:

Kasuta sahtlite ja riiulite organiseerimisel karpe ja ruumieraldajaid

Väiksemad aksessuaarid ja riideesemed kipuvad riiulitel sassi minema, kuid erinevatesse sektsioonidesse jagatuna püsivad need kauem korras;

Muuda enda riiete hoiustamise viisi

Ära hoiusta riideid sahtlis lihtsalt horisontaalselt, vaid voldi need kokku nii, et saad neid vertikaalselt karpides hoiustada. Sedasi on riided paremini nähtavad ning korda on lihtsam säilitada;

Hoia kõige sagedamini kasutatavad asjad eespool ning silmade kõrgusel

Harvem kasutatavad asjad pane kõrgemale ja sügavamale. Sedasi on igapäevaseid asju kergem kätte saada ning organiseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles