nädala kodu ⟩ Ilu loomise otsinguid kroonib jagamisrõõm

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Rahvusvahelistel floristikavõistlustel menukalt esinenud Anu Uibo (vasakul) ja Aire Reenumägi on valmis lilleseadehuvistele töötube korraldama.
Rahvusvahelistel floristikavõistlustel menukalt esinenud Anu Uibo (vasakul) ja Aire Reenumägi on valmis lilleseadehuvistele töötube korraldama. Foto: Kristjan Teedema

Suvine küllus muutub sügise süvenedes igatsevaks ja meie meel hakkab otsima palju peenemaid jooni, üksikuid detaile. «Nüüd rändavad ruumidesse vahva kujuga oksad. Üks kibuvitsamarju ja okkaid täis kaardus oks ilmestab interjööri, loob meeleolu ja kannab endas talvega kaasnevas uinumises elu edasikestvuse sõnumit,» ütleb firmade Pulmalill ja Artfield florist Anu Uibo, lisades, et ilu leiame kõikjalt: näiteks imeilusaid kuivanud oblikaõisi võib üles korjata nii pargiservast, rannaalalt kui kraavikaldalt.

«Oma koolitustel naerame ikka, et floristi kutsehaiguseks on maanteel sõites märgata kahel pool teepeenral kasvavat liigirikkust, ja siis tulevad kohe silme ette kompositsioonide ideed. Floristidel on alati autos (ka käekotis) nuga või oksakäärid, mõnel agaramal ka labidas, et erilisi isendeid kaasa haarata. Korjaja peab vaid hoolas olema, et ei läheks eraaeda või tootmismaale teiste vara lõikama,» räägib Uibo.

Metsast, põllult ja peenralt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles