Oma silm on kuningas! Heida pilk Dubai maailmanäituse Eesti paviljonile!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Dubai Expo 2020.
Dubai Expo 2020. Foto: Arnulf Hettrich via www.imago-images.de/Scanpix

Eesti säravsinise paviljoni disaini ja ekspositsiooni autoriteks on agentuurid KOKO ja MOTOR, kes räägivad kõigile meeltele loodud Eesti digiühiskonna lugu.

Eesti kahekordne rendipaviljon asub kohe Dubai maailmanäituse südames Al Wasl Plaza lähedal. «Oktoobrist oma uksed avanud maailmanäitusel jääb meie sinise tekstiili sisse mähitud paviljon hästi silma. Fassaadi küljel jooksevad valgusribad nagu meteoriitide lennurajad. Seda ilmestavad seintel neoonkirjas Eesti sõnumid,» selgitas Eesti esinduse juht Andres Kask.

Paviljoni esimene korrus on avatud kõigile külastajatele. See on sinise valgusega täidetud universum, mille keskpunktiks on 400-st pallist koosnev installatsioon. Pallid peegelduvad peegelseintel, tekitades lõpmatuse tunde, mis sümboliseerib Eesti üha rohkemaid digiteenuseid.

Nautimist kõigile meeltele

Põrandal on külastaja jaoks tee, mida mööda saab liikuda ja Eestit seintel asuvatel ekraanidel avastada. Raja lõpus jõuab külastaja Taste of Estonia kohvikusse, mille lihtne põhjamaine interjöör on osa näitusest ja kus meie kohalikke maitseid pakub Carmen Catering. Kohvikul on oma suitsuahi, milles kohapeal kala suitsutatakse, ent selle süda on ETS NORD-i loodud hiigelsuur köögiventilatsioonisüsteem ehk maakeeli kubu, tänu millele keset EXPO-t suitsuahju üldse kasutada on võimalik. Kohviku läheduses oleva seina on kuldseks savikrohvinud Uku – Pure Earth.

Paviljoni teine korrus on pühendatud äritegevusele. Sealt leiab suure Nortali konverentsisaali, mis mahutab kuni 50 inimest, ning Tallinna ärilounge`i ja ruumid väiksemateks kohtumisteks.

Eesti paviljoniga on kaasas rohkem kui 40 ettevõtet, kelle tegevusele riik siin maailma nurgas hoogu annab. Lisaks on EXPO-l osalemas ka mitmed ministrid ning ettevõtete delegatsioonid. Dubai maailmanäitus kestab märtsi lõpuni.

Eesti paviljoni virtuaaltuuriga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles