Nõmmele kerkivad uued ägedad kortermajad (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Metsatuka elukompleks.
Metsatuka elukompleks. Foto: Merko Ehitus

Merko ehitab Nõmmele kolmest korterelamust koosneva Metsatuka elukompleksi, milles valmib 2023. aasta alguses kokku 130 kodu. Täna algas korterite müük järjekorras teises ehk Teelise 8 aadressil asuvas kortermajas.

Metsatuka kortermajad paiknevad Nõmmel Pääsküla metsade ja rabaradade läheduses. Aadressile Teelise 6 ja Teelise 8 // 10 ehitatavate hoonete ühe- kuni neljatoaliste korterite suurused jäävad vahemikku 40–124 ruutmeetrit. Tänasest saab korteri broneerida Teelise 8 majas, milles valmib 2023. aasta alguses 43 korterit.

Metsatuka on suurepärane valik inimesele, kes hindab mugavat elukeskkonda looduse lähedal ja logistiliselt head asukohta nii Tallinna kesklinna suhtes kui ka pealinnast välja sõitmiseks. Uute kortermajade puhul on eraldi tähelepanu pööratud lapsevankriga liikujate ja liikumisraskustega elanike mugavusele – trepikodade sissepääsud on rajatud maapinnaga tasa ning igas trepikojas on lift.

Looduse ja arhitektuuri sümbioos

Hoolsalt loodusesse sobitatud ja põneva arhitektuuriga majad on osalt kolme- ja osalt neljakorruselised. Paljudest korteritest avanevad vaated kahte ilmakaarde ning päevavalgusest maksimumi võtmiseks on enamikul korteritel avarad klaaspiiretega rõdud. Metsatuka kõige luksuslikumates kodudes on saun ja katuseterrass ning laia vaadet pakuvad kolme ilmakaarde avanevad aknad.

Hoonete ümber rajatavas aiaga piiratud koduhoovis saavad Metsatuka lapsed turvaliselt mängida ja naabrid kogukondlikult suhelda. Tervisespordi soodustamiseks on hoovis ja maa-alustel korrustel jalgrataste parkimiskohad, lähedal asuvad ka bussi- ja rongipeatused. Autole saab parkimiskoha valida nii maa-alusele parkimiskorrusele kui ka maapealsesse parklasse. Metsatuka B-energiaklassiga kortermajade arhitektuuri autor on arhitekt Anu Tammemägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles