Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

Meiegi toidulaual populaarne maitsetaim võib ennetada dementsust

Basiilik on väga kasulik maitsetaim ja seda tänu oma paljudele toitainetele. FOTO: Pexels / CC0 Licence

Värske uuringu kohaselt võiksime dementsuse ennetamiseks rohkem basiilikut tarbida. Paha ei tee ka apteegitilli või laimi lisamine oma toidulauale. 

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Vanemaid inimesi tabava Alzheimeri tõve tekkepõhjused pole teadus- ega meditsiinimaailmal tänini teada. Küll aga on usinad teadurid selgitanud välja hulga nüansse ja tegureid, mis aitavad haigust eemal hoida. 

Lõuna-Florida ülikooli teadurid tegid hiljaaegu kindlaks, et fenooli sisaldavad maitsetaimed ja ürdid aitavad vähendada Alzheimeri tõvega seostatavate amüloidide hulka. Need ained blokeerivad ajurakkude vahelise suhtluse, mis põhjustabki mälukaotust ja teisi Alzheimeri tõvega kaasnevaid terviseprobleeme, kirjutab New York Post.

Tagasi üles
Back