PILDID ⟩ Uskumatult kallis kinnisvara, mida Eestis praegu müüakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Triigi mõis.
Triigi mõis. Foto: KV.EE

Miljonieurosed majad on muutunud tavapäraseks nähtuseks Eesti kinnisvaraturul. Vaatame, millised on turu kõige hinnalisemad pärlid!

1. Laitse graniitvilla, 6,95 miljonit eurot

Laitse graniitvilla.
Laitse graniitvilla. Foto: KV.EE

Tallinnast ligemale 26 kilomeetri kaugusel asuv ning viit kinnistut ( kogupindala ca 3,2 hektarit) hõlmav kompleks on ainulaadne koht eriliste sündmuste tähistamiseks. Ajaloolise maakivihoone allkorrusel on kaks suurt saali koosviibimisteks. Ülemisel korrusel on sviidid eri kunstnike teostega. Graniitvilla ümber laiub skulptuuriaed, mis on täis peremehe, Tauno Kangro loomingut.

2. Triigi mõis, 3,5 miljonit eurot

Triigi mõis.
Triigi mõis. Foto: KV.EE

Triigi mõisa on esmakordselt mainitud 1319. aastal, mis teeb sellest ühe vanima mõisa Harjumaal. Peamaja ja selle kõrvalhooned on hoolikalt restaureeritud aastatel 2010–2012. Triigi-Kõue mõis pälvis 2016. aastal parima sisekujundusega butiikhotelli auhinna, olles esimene ja ühtlasi ainus Eesti hotell, mis sellise au osaliseks on saanud. Hetkel on hotellis kokku 20 tuba ja võimalik on juurde ehitada .Mõisa peahoones asuvad 11 ainulaadse sisekujundusega külalistetuba.

3. Merepiiriga kinnistu Viimsi poolsaarel, 3,16 miljonit eurot

Maja Viimsi poolsaarel.
Maja Viimsi poolsaarel. Foto: KV.EE

Suurepärase asukohaga krunt külgneb nii idast kui läänest merega. Poolsaare tipus asub maastiku- ja linnukaitseala. 2003. aastal valminud kodu akendest avanevad imelised vaated Tallinna lahele, Kräsuli ja Aegna saartele, samuti kaunitele päikesetõusudele ja- loojangutele. Kinnistul asuv maaküttega viietoaline elamu asub turvalisel väravatega piiratud alal, kõrval on kaks naabrikrunti.

4. Ekstravagantne Viimsi pärl, 3,15 miljonit eurot

Merevaatega Viimsi pärl.
Merevaatega Viimsi pärl. Foto: KV.EE

Viimsis asuv merevaatega avar ja valgusküllane, erilahendustega nelja magamistoa, kolme vannitoa ja luksusliku spaaga maja on projekteerinud arhitekt Urmas Lõoke. Maja on jaotatud erinevatele tasapindadele: poolkorrused loovad perele võimaluse jaotada maja nõnda, et pere väiksematel on oma majaosa.

5. Eesti puitarhitektuuri pärl Kadriorus, 2,9 miljonit eurot

Pika ajalooga Kadrioru pärl.
Pika ajalooga Kadrioru pärl. Foto: KV.EE

Tegu on kultuurimälestisega, mis asub Eesti Vabariigi Presidendi residentsi, Kadrioru lossi, Kadrioru pargi ning mere vahetus läheduses. Historitsistlikus stiilis maja projekteeris arhitekt Ernst Boustedt. Interjöör pärineb 1937. aastast, arhitektiks Franz de Vries. 

Copy
Tagasi üles