Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

Selle lihtsa nipi abil saad teada, kas õli on piisavalt kuum

Söögi valmistamine. FOTO: Sarah Chai / Pexels

Kokkamisel on oluline, et õli oleks õigel temperatuuril. Liiga kuum ja toit kõrbeb ära. Liiga jahe ja toidu valmimine võtab kauem aega ning võib toidu õiget tasakaalu rikkuda. Õli veega pritsimine ei ole just kõige turvalisem variant, sest särisev õli võib olla ohtlik. Kui termomeetrit ei ole, tuleb appi see kaval Tiktoki nipp!

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Tiktoki kasutaja @mamainthekitchen demonstreerib, kuidas kasutada puidust pannilabidat, et kontrollida õli valmidust. «Pane õlisse puidust pannilabidas. Kui ei teki mulle, ei ole õli veel valmis. Kui näed, et hakkavad tekkima mullid, on aeg kokkamiseks!» räägib naine.

Liigsete mullide korral saad aga teada, et õli on liialt kuum ja võiksid temperatuuri veidi madaldada. Mõne aja pärast kontrolli uuesti.

Tagasi üles
Back