FOTOD ⟩ Uued kõrghooned muudavad Tallinna siluetti

Kodu.postimees.ee
Copy

Endover ehitab Rocca al Mare kaubanduskeskuse vastu lisaks juba valminud kõrghoonele veel kaks 18-korruselist tornmaja, millega lisandub Tallinna kinnisvaraturule 169 korterit ja 2062 ruutmeetrit äripinda. Tallinna traditsioonilist siluetti muutvad hooned valmivad juba järgmise aasta suvel.

«Rocca Towersi arendusega lisandub Tallinnasse suur hulk unikaalset elukondlikku ja ärikinnisvara ning senised müüginumbrid näitavad tugevat nõudlust nii koduostjate kui investorite seas. Ehituse alguseks oli teises tornis müüdud juba 40 protsenti pindadest, kusjuures tehingute hinnad küündivad 4500 euro tasemele ruutmeetri eest, mis on Haabersti kohta märkimisväärne,» sõnas juhatuse liige Robert Laud.

«Uute kõrghoonete 17. ja 18. korrusel asuvad läbi kahe korruse planeeringuga ja eriliste vaadetega luksuslikud penthouse-korterid. Nende lagede kõrgus on kuni 5,9 meetrit ning kõrgeim tehingu hind siiani on moodustanud üle 700 000 euro. Madalamatel korrustel asuvad uued äripinnad, mida täna selles Tallinna olulises sõlmpunktis napib,» rääkis Laud.

Arendaja sõnul luuakse terviklikult planeeritud kvartalisse võimalusi, mida Eestis veel vähe pakutakse, kuid mis on mujal maailmas laialt levinud. «Mõlema parkimismaja katusel on nii kodude kui äripindade tarbeks loodud haljastatud puhkealad ning mänguväljakud lastele. Kogu kvartali ümbruse maastik, haljastus, valgustus ja kergliiklusteed on läbimõeldult lahendatud, kvartali juurest viib jalakäijate tunnel otse Rocca al Mare keskuse ja südalinna viiva bussipeatuse juurde,» lisas Laud.

Korterite maast laeni nurgaakendest avanevad vaated merele, Harku järvele, Tallinna loomaia ja Kakumäe rohelusele ning vanalinna panoraamile, mis säilivad seal ka tulevikus, sest Rocca al Mare keskus ja loomaaed jäävad madala hoonestusega.

«Oleme Endoveriga sisenemas varasemast suuemas mahus ka äripindade turule. Rocca Towersiga loome äripindade võimalused Tallinna ühe tihedama liiklusega ning eri linnaosasid ühendavasse sõlmpunkti,» kommenteeris Laud. «Pindade vastu tunnevad huvi nii bürood kui ka näiteks meditsiiniasutused, iluteenuste pakkujad ja kaubandusettevõtted. Rocca Towers kujuneb maailmas laialt levinud «Work and Home» mikrokvartaliks, kus asuvad nii kodud kui äripinnad ning elanike igapäevaeluks vajalikud teenused ja kaubandus,» lisas Laud.

Tema sõnul nähakse kodu ja äri ühendavates kvartalites ka Eestis perspektiivi ja kasvavat trendi, millele andis hoogu ka koroonaajastu. «Inimesed mõistavad üha enam selle kontseptsiooni mugavust, paindlikkust ja ajasäästlikkust. Ka ettevõtete seas on kasvanud trend tegutsemispinda omada, mitte ainult rentida ning seda nähakse taas rohkem investeeringuna,» sõnas Laud.

Rocca Towersi teise ja kolmanda hoone kõrgeim punkt merepinnast asub 70 meetri kõrgusel ning uutes tornmajades on erikujuliste klaasrõdudega 2-4-toalised korterid, mille suurus jääb vahemikku 32-164 m² ning keskmine hind on 3500 eurot m² eest. Tornidel on otseühendus 3-korrusteliste ilmastikukindlate parkimismajadega, mille peale rajatakse haljastatud puhkeala ning laste mänguväljak. Hoonete esimestel korrustel asuvad äripinnad ja bürood suurusega 32-1000 m².

Endower Towers:

  • 4 kõrghoonet, 2 parkimismaja ja 1 madalam hoone
  • Kokku 332 korterit, 4000 m² äripinda ja 253 parkimiskohta
  • Esimesed kaks hoonet valminud, kaks 18-korruselist kõrghoonet valmivad 2022. aasta suvel ja neljas kõrghoone 2023. aastal
  • Arendusmaht 41 181 m²
  • Hoonete fassaadi lõi tipparhitekt Rasmus Tamme
  • Korterite planeeringud on lahendanud tunnustatud sisearhitekt Aet Piel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles