VIDEO ⟩ Kuhu me oleme jõudnud, kui Tallinnas küsitakse kingakarbi eest neli sotti? (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kas sulle paistab pealinnas korteri otsimine sama võimatu missioon kui heinakuhjast nõela otsimine? Koomik Ardo Asperk pajatab pealinna kõrgetest standarditest, maaklerite udujutust ja kingakarbis elamisest.

«Ma proovin leida mõistliku hinnaga, normaalses seisukorras, hea asukohaga üürikorterit Tallinnas. Nõuanne: kui keegi peaks samadel kriteeriumitel korterit otsima, siis minge Tartusse,» naljatab Asperk etteastes ja lisab, et Tallinnas on standardid iseäranis kõrgeks läinud. 

«Sa võid minna kaug-Lasnamäele korterit vaatama. Maakler küsib ikka: on sul kolme kuu üür ette maksta? Aga viimase kümne aasta panga väljavõtted? Vaktsineerimispass? Sünnitunnistus? Soovituskiri vähemalt kolmelt Nobeli preemia laureaadilt?»

Asperk jätkab kinnisvarakuulutuste teemal ning jagab hetki-muljeid suhtlusest maakleriga. 

«Kui sa tahad elada Tallinnas, siis sa veedad terve oma elu KVs, terve päev refresh'id seda, ootad, kuni midagi uut tuleb. Ja kui tuleb midagi sellist, mis sulle meeldib, siis kohe kõne maaklerile,» märgib Asperk ja lisab, et maakleriga korterit vaatama minnes tuleb samuti mõningate iseärasustega arvestada. 

«Sa lähed korterisse ja kohe on kitsas. Olete maakleriga vastastikku ja kui te oleks deidil, siis see oleks kole hea deit juba. Härra maakler, miks me upume üksteise silmadesse praegu?» küsib Asperk. ​

«Maakler suudab kõik, mis sa ütled, pea peale pöörata. Sa ütled väike, ta ütleb hubane. Sa ütled, et diivan on põlenud, ta ütleb disaindiivan vastu! Otse Rootsist ka veel,» toob koomik näiteid.

Vaata allolevast videost rohkem!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles