Tartlased toetavad Ihaste tee 18 arendust

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Ihaste tee 18 krunt.
Ihaste tee 18 krunt. Foto: Ragnar Peets/Postimees Grupp

Eile, 12. septembril, andsid Ihaste elanikud linnapea Urmas Klaasile üle 670 allkirja, mis toetavad Ihaste tee 18 kinnistu arendamist uueks elamupiirkonnaks.

Ihaste tee 18 toetuseks otsustasid allkirju koguda need Ihaste ja Tartu elanikud, kelle hinnangul on kriitika kinnistu arenguplaanide suhtes ülekohtune ning hetkel võsastunud ja liigniiske Ihaste tee 18 kinnistu kujundamine läbimõeldud taristuga elamupiirkonnaks mõjuks hästi nii Ihastele kui Tartu linnale tervikuna. Üleantud allkirjade kogumine võttis aega vaid mõned päevad, sest Ihaste arengut pooldavaid inimesi on väga palju.

Paju Arendus OÜ juhatuse liikme Karin Raidi sõnul peaksid viimase nädala arengud sobima kõigile osapooltele, sest Tartu linnavalitsus tegi neljapäeval Ihaste tee 18 kinnistu omanikule OÜ Paju Arendusele ettepaneku müüa linnale kinnistust 4,1 hektari suurune tükk, mis on üldplaneeringuga kavandatud Pallase puiestee ja Näsiniine tänava äärseks rohealaks ning algkooli või lasteaia rajamiseks.

«Kohalikud elanikud saavad täiendava kindluse, et linn säilitab pärast maa omandamist krundil olevad rohealad. Arendajana tahame olla heaks partneriks piirkonna terviklikul välja arendamisel ning oleme jätkuvalt valmis panustama tulevikus ühiskasutatavate rohealade korrashoidu ja arendamisse,» ütles Raid.

Tartu linna üldplaneeringu kohaselt on tulevikus Ihaste tee 18 kinnistust avalikuks kasutamiseks ligi 40 protsenti ja arendusega kaasneb ka Uus-ja Vana-Ihastet ühendava tänavalõigu ehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles