Tallinna lähistele rajatakse uut peredele mõeldud arendust

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Postimees

Tallinnast vaid kümnekonna kilomeetri kaugusel asuvas Lähtse külas Kiili vallas on valmimas Lähtse Kodude (www.lahtsekodud.ee) arendus, kus oma maja ehitada soovivatel peredel on võimalik valida paarikümne erineva krundi vahel, vahendab KV.EE.

Lähtse Kodud paiknevad Kiili aleviku lähistel koos sarnaste arendustega, mida iseloomustavad moodsad eramud ning kõrghaljastus. Kiiresti edenev vallakeskus ja selle ümbrus on viimasel kümnendil kujunenud eramuomanike lemmikuks tänu rahulikule ning rohelisele elukeskkonnale ja teenuste heale kättesaadavusele – eriti sobiv on see kõik lapsevanematele, kes soovivad parimaid elamisvõimalusi oma lastele, aga ka endale.

Lähtse Kodudel väga hea potentsiaal nende jaoks, kes peavad oluliseks rahulikku elukeskkonda, aga vajavad mugavusi ning head juurdepääsu teenustele.

Kiilis asuvad näiteks gümnaasium, kunstide kool, noortekeskus ja lasteaed. Spordihuvilisi teenindab spordihall, lisaks on veel spordiväljakud ning valgustatud jooksu- ja suusarada. Loomulikult on olemas toidupoed ja iluteenused.

Jõudsalt rajatakse kergliiklusteid, mis muuhulgas hakkavad ühendama Lähtse Kodusid vallakeskusega. Lapsevanemad ei pea muretsema laste turvalise koolitee pärast – valgustatud kõnnitee viib koduväravast koolini.

Tööealiste ja aktiivsete inimeste jaoks on kindlasti teretulnud väga head transpordiühendused nii pealinna suunal kui ka Tallinna ringtee kaudu Eesti teistesse piirkondadesse.

Krundid antakse üle tip-topp seisukorras

Lähtse Kodude kruntide suurused jäävad keskmiselt 2000 ruutmeetri kanti ja krundiomanik saab unistust oma majast kohe teostama hakata, sest kõik vajalikud ettevalmistused detailplaneeringu ning kommunikatsioonidega liitumiste osas on tehtud.

Kõikidele kruntidele on kinnitatud detailplaneering, mis lubab rajada kuni kahekorruselise eluhoone ja ühekorruselise abihoone.

Juba sel sügisel algavad trasside ja teede ehitustööd, mis on planeeritud lõpetada hiljemalt aasta lõpuks. Elurajooni sisesed teed asfalteeritakse, samuti paigaldatakse korralik tänavavalgustus.

Kruntide hinnad algavad 94 900 eurost, hind sisaldab liitumist elektri- ning tsentraalse vee- ja kanalisatsioonivõrguga ning turvalist kergliiklusteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles