Neljandik harju- ja tartumaalastest plaanib lähima kahe aasta jooksul korteri osta

Kodu.postimees.ee
Copy
Mereäärsed uusarendused Tallinnas Noblessneri kvartalis.
Mereäärsed uusarendused Tallinnas Noblessneri kvartalis. Foto: Sander Ilvest

Kinnisvaraarendaja Reterra tellimusel läbi viidud uuringu järgi plaanib lähima kahe aasta jooksul korteri osta 26 protsenti harju- ja tartumaalastest.

Korteriostu planeerijate seas on ülekaalus noored, 25-34-aastased, kõrgema sissetulekuga tallinlased. Enamus, lausa 71 protsenti uuringus osalejatest kinnitas, et koroonakriis ei ole nende korteriostu plaane mõjutanud.

Tegevjuhi Reigo Randmetsa sõnul kinnitavad müügitulemused inimeste suurt huvi. «Paar kuud tagasi käivitasime Rae vallas ühe piirkonna suurima elamuarendusprojekti, tänaseks on selle esimesest arendusetapist müüdud juba ligi 40 protsenti. Tartus oleme selle aasta kaheksa kuuga ületanud eelmise aasta tulemuse,» märkis Randmets.

Järgmise kahe aasta jooksul korteri ostmist planeerivatest inimestest 76 protsenti ostaks korteri omale koduks. Kodusoovijad on enamasti nooremad vastajad – 92 protsenti kuni 24-aastastest ja 87 protsenti 25-34-aastastest.

Uuringu järgi kavatseb investeeringuks korteri soetada 17 protsenti vastanutest, neist pea pooled on hakanud sobivat kinnisvara ka aktiivselt otsima. Kõige suurem huvi on 35-44-aastaste vanusegrupis – iga kolmas vastanu ostaks korteri investeeringuks.

«Investeeringuks on populaarsed väiksemad, kahe- ja kolmetoalised korterid, mida on kergem ka rendile anda. Asukohana pole enam investeeringu puhul kõige olulisem kesklinn, vaid otsitakse kortereid ka linnalähedastesse arendustesse, eelduseks on loomulikult hea ligipääsetavus. On ka ostjaid, kes soetavad mitu korterit korraga või ostavad kinnisvara ettevõtetele,» lausus Randmets.

Uuring viidi läbi juulis, 18-65 aastaste Harju- ja Tartumaa elanike seas. Küsitleti tuhandet inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles