GALERII ⟩ Rannamõisa lasteaed avas uue ägeda moodulmaja

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy

1. septembril alustas moodulitest ehitatud Rannamõisa lasteaia Metsatuka majas õppimist neli lasteaiarühma. Direktori sõnul pakub moodulmaja uusi ja põnevaid väljakutseid.

Harku vald otsustas moodullasteaia kasuks, kuna valda on tulnud lühikese ajaga palju väikeseid lapsi. Hoone välimuse ja sisekliima poolest on moodullasteaed tavamajaga täiesti võrdne.

Võrreldes 15 või enam aastat vanade lasteaedadega on moodulmaja sisekliima ja ventilatsioon võrdväärne täiesti uue hoonega. Sügisesel viiruste hooajal on see kindlasti väga oluline nii laste tervise kui ka heaolu jaoks.

Kahekümnest moodulist tehtud maja on paigutatud kahes osas, mille vahele tekkis läbipaistva katusega siseterrass. Rannamõisa lasteaia Metsatuka majas töötab 16 õpetajat ja õpib neli lasteaiarühma. Hoone pindala on 600 ruutmeetrit.

«Metsatuka maja on arhitektuuriliselt ja ka näiteks valguse poolest üliäge. Üks külg on maast laeni klaasist, nii et lastel on tõesti palju valgust ja tegutsemisvabadust,» ütles lasteaia direktor Margit Toomlaid.

Võrreldes mitukümmend aastat vanade majadega on moodulmaja lastele väga hea kasvukeskkond. Lasteaia direktori meelest võiks moodullasteaedasid olla rohkemgi, sest mobiilsus ja ehituse lihtsus annab võimaluse paigutada seda erinevatesse ägedatesse keskkondadesse.

Metsatuka maja ehitati Rannamõisa lasteaia juurde mõne kuuga. Kõige kauem võttis aega projekteerimine ja dokumentatsioon, millega alustasime vahetult enne suve algust.

«Maja panime moodulitest kokku kolme päevaga ja sellele järgnes kommunikatsioonide ja siseviimistluse osa umbes kuu-poolteist,» ütles Cramo moodulmajade müügijuht Kaupo Rätsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles