Tartus gaasiplahvatuses suuri kahjustusi saanud kortermaja taastamine läheb arvatust kallimaks

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Jaama tn 77 hoone kolm päeva peale gaasiplahvatust.
Jaama tn 77 hoone kolm päeva peale gaasiplahvatust. Foto: Ragnar Peets/Postimees Grupp

Tartus augusti algul gaasiplahvatuses kannatada saanud Jaama 77 kortermajal on kindlustatud nii hoone karp kui ka korterite siseviimistlus, mistõttu hüvitab kindlustus kogu vajamineva remondi majas sees kui ka näiteks maja taga kahjustada saanud mänguväljakul.

Gjensidige kahjukäsitluse osakonna juht Maarika Mürk ütles, et kuigi kõiki hinnapakkumisi ei ole veel saadud, on eksperthinnang käes ja taastamistööd käivad.

«Praegu tehakse hoones elektritöid, kontrollitakse gaasitorustikku ning trepikoja kõigile korteritele oleme tellinud välisuksed,» rääkis Mürk.

Kahjustada saanud Jaama 77 kortermaja taga asuv mänguväljak on demonteeritud ning pinnast kooritakse pärast fassaadipuhastust. Remondikalkulatsioon on koostamisel ning järgmiseks nädalaks on Mürgi sõnul selge, millal saab alustada korterite remonti.

Kohalikud elanikud on majutatud mujale ning objektil käib koristus. Akende ette on löödud lauad ja kiled ning kõik mõõtmised on lõpule viidud ja hinnastamise ootel. «Kui algul hindasime koguhüvitiseks 250 000 – 300 0000 eurot, siis nüüd oleme kahju kogusumma hinnanud 350 000 eurole,» tõdes Mürk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles