Geniaalne! Kuldsete kätega mees ehitas vanast viljahoidlast unistuste kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Viljahoidlasse ehitatud kodu.
Viljahoidlasse ehitatud kodu. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Algselt asjade ladustamiseks mõeldud vanast viljahoidlast sai väga eriline väike kodu, mis on eeskujuks kõigile, kel pole ruumiga pillata.

Kui Christoph Kaiser märkas Craigslistis müügis olevat 1950-ndatest pärit viljahoidlat, siis uskus ta, et tema ladustamisprobleemid on lõppenud. Kes oleks aga võinud arvata, et kiire Google'i otsing sarnaste projektide kohta viib ta hoopis teisele teele ja panipaiga asemel sünnib geniaalne pisike kodu.

Kuna viljahoidlast maja suuruseks on vaid 32 ruutmeetrit, siis oli elamu- ja ärikujunduse taustaga Christophi jaoks oluline, et ruumi kasutataks võimalikult tõhusalt. Mööbel on disainitud arvestades maja kuju, riiulid liiguvad seina sisse ning ruumi hoiab kokku ka näiteks keerdtrepp. Lisaks on majal väga muljetavaldav kumer lükanduks. 

Suurem osa majast ehitas Christoph oma kätega ning tal kulus selleks 18 kuud. Peab mainima, et kuigi maja ise on väike, kujunes selle maksumuseks ikkagi ligi 100 000 dollarit.

Christophi viljahoidlast maja on tekitanud inimestel üle kogu maailma soovi ka endale taoline kodu saada. Nüüd arendabki tema ettevõte kokkupandavat viljahoidlast maja, mille loodab turule tuua mitte nii kauges tulevikus.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles