Soovid «võtmed kätte» tutikat korterit? Pole millegi vahel valida!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Eelmisel aastal kõvasti pidurdatud arendustegevuse mõjud hakkavad alles nüüd teravalt tundma andma – uusi korteriprojekte tuleb siiani turule näpuotsaga ja valik on kasin. Kõige suurem puudus on aga valmis uutest korteritest, mida terve Harjumaa peale on saadaval vaid paarsada ühikut.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et kuna tarbijad taastusid esimesest koroonaehmatusest võrreldes arendajatega kiiremini, siis hakkas pakutavate uute korterite arv mullu kiirelt langema.

«Nüüdseks oleme jõudnud olukorda, kus uusi projekte tuleb tasapisi küll peale, kuid need majad ei saa veel niipea valmis ja lõviosa valmis korteritest on ära ostetud, sest inimestel on vaja kuskil ka elada ja kõikidele ei sobi aasta aega oodata,» ütles ta.

«Kunagisest ligi 600st nn võtmed kätte uhiuuest korterist on terve Tallinna ja Harjumaa peale alles jäänud 200 ja pigem trend järgmise poole aasta jooksul süveneb, kui leeveneb. Arendajatel pole selle vastu loomulikult mitte midagi, sest mida defitsiitsem on kaup, seda rohkem ollakse selle eest valmis ka maksma,» lisas Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles