Mõjuv põhjus, miks ei tohiks argirõivaid aluspesuga koos pesta

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerika hügieeniekspert paneb inimestele südamele: koristusvahendeid ja rõivaid ei tohiks ühes pesta. Ka raskelt määrdunud esemeid on soovitatav tavarõivastest eraldi pesta.

*Artikkel ilmus esimest korda 03.08.2022.

Hügieeniekspert Lisa Ackerley kutsub inimesi korrale. «Bakteritest tulvil majapidamislapid pöörlevad masinas ringi ja paiskavad pisikuid meie rõivastele, luues ohtliku «bakterisupi», rääkis Ackerley sisustusväljaandele Apartment Therapy.

Eksperdi sõnul on määrdunud rätikute ja lapikeste kõrval suureks murekohaks ka inimeste aluspesu, mida kiputakse tavarõivastega tihtipeale ühte patta panema.

«Alusrõivad võivad olla koduks rohkem kui 100 miljonile haigusetekitajale eesotsas agressiivse kolibakteriga,» rõhutab Ackerley ning lisab, et määrdunud või kõrgema terviseriskiga esemed tuleks igapäevarõivastest pesukordade ajal lahus hoida.

Ekspert soovitab võimaluse korral oma pesukorrad grupeerida ning sõltuvalt ohuastmest valida ka pesumasina kõrgeim lubatud pesemistemperatuur. Külm või leige pesuvesi hävitavad tema väitel vaid 80 protsenti bakteritest, kui sedagi.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 14.08.2021 ilmunud artikli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles