Korteriühistud üle Eesti peavad Rakveres suvekooli

Kodu.postimees.ee
Copy
Rakvere.
Rakvere. Foto: Elvis Antson / Shutterstock.com

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) eestvedamisel toimub 12.-13. augustil Rakveres traditsiooniline korteriühistute suveülikool.

1996. aastal asutatud Eesti Korteriühistute Liit esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib ka üleminekuriikide toetamiseks ellu kutsutud erakorralist töörühma.

Eesti Korteriühistute Liidu esimees ja Rakvere abilinnapea Andres Jaadla tunneb heameelt, et sedapuhku on suviseks kohtumispaigaks Rakvere: «25 aastat tagasi pandi just Rakveres alus Eesti korteriühistuliikumisele ning veerand sajandit on tõestanud, et Eesti korteriühistud on tegusad, tublid ning oma renoveerimiskogemusega Euroopas eeskujuks.»

Suvekooli põhitähelepanu on elamute renoveerimisel ning korteriühistute juriidilistel muredel, kuid kõneldakse ka vaimsest tervisest ja tutvutakse lõunanaabrite lätlaste renoveerimiskogemustega. Ürituse kava näeb EKÜL kodulehel

Suveülikooli üheks osaks on ka tutvumine Rakvere rekonstrueeritud kortermajadega. «Kui Rakveres ringi liikuda, siis võib igaüks näha, et eesmärk olla esimene linn Eestis, kus kõik nõukogudeaegsed korrusmajad saavad täielikult kaasajastatud, on Rakveres käega katsuda,» rõhutas Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles