NÄDALA NIPP ⟩ Geniaalne nipp õunasektorite värskena hoidmiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Lahti lõigatud õunte pind muutub kiiresti pruuniks, kuitahes hästi sa neid ka ei säilitaks. Õnneks on üks väga lihtne ja kiire abimees, mis võib su päeva päästa!

Kooritud ja puhastatud puuviljadel on üks ühine omadus – need muutuvad seistes pruuniks ning tõmbuvad tihtipeale inetul kombel kokku. Tegu on oksüdeerumisprotsessiga, mille käigus hapnikuga kokkupuutuvad mahlased lõikepinnad pruunikaks värvuvad.

Austraalia pereema Eleanor Hill pakub väärt abimehe, mille abil õuna pruunistumist vältida. Nimelt kasutab ta õunaviilude või -sektorite värskena hoidmiseks patsikummi, mille abil viilud kinni siduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles