Tallinna Botaanikaaia Roosipäevadel esitletakse sadu roosisorte

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Artem Saranin / Pexels

Tänavu toimuvad Tallinna Botaanikaaia populaarsed Roosipäevad 17. ja 18. juulil. Selleaastasel sündmusel pühendatakse tähelepanu pinnakatte- ehk padjandroosidele.

Kahe päeva vältel saavad roosihuvilised osaleda põnevatel ekskursioonidel ja taimekaitse töötoas, nõu saab küsida roosikasvatuse spetsialistidelt ning kaasa osta roosiistikuid.

Juulikuus näeb Tallinna Botaanikaaia rosaariumis õitsemas ligi 680 roosisorti ja kokku üle 3000 roosi. «Sel aastal soovime külastajate tähelepanu pöörata pinnakatte- ehk padjandroosidele, mida saab kasvatada suuremate pindade ühtlaseks katmiseks. Pinnakatteroosid on väga õiterohked, tekitades maapinnale vahva õitevahu, » ütles Roosipäevade kuraator, Tallinna Botaanikaaia rosaariumi vanemaednik ja Eesti Roosiklubi juhatuse esimees Toomas Türk.

Türk juhatab Roosipäevadel ekskursioone nii laupäeval kui pühapäeval kell 13. «Tänavu saab Roosipäevadel viimast korda heita pilku uhkele rosaariumile, mille elanikud vahetatakse lähiaastatel kõik uute vastu välja,» lisas Türk.

Põllumajandus- ja Toiduamet tutvustab Roosipäevadel erinevate taimekahjustajate levikuviise, kuidas neid ära tunda ja eristada ning mida need võivad taimedele põhjustada. Lisaks tuletatakse meelde ka reisijatele kehtivad keelud ja piirangud ehk mida peab teadma kolmandatest riikidest taimede ja taimsete saaduste kaasatoomise kohta.

Laupäeval, 17. juulil kell 19.30 korraldab Pille Lille Muusikute Fond rosaariumis kontserdi «Roosid lõunast». Esinevad Marion Melnik (sopran), Annaliisa Pillak (mezzosopran), Andres Köster (tenor) ja klaveril mängib Tiina Kärblane. Kavas on Mozart, Strauss, Puccini, Offenbach ja teised. Pileteid saab soetada Piletilevist või osta kohapealt. Ka muul ajal musitseerivad roosiaias saksofonist Marina Štšigorets-Sokolova ja tšellist Aleksandr Smirnov.

Territoorium on ürituse ajal avatud kell 10-19, kasvuhooned kell 11-19. Sissepääs koos ekskursioonide ja töötoaga maksab täiskasvanule 5,5 ja pensionäridele ning õpilastele 3 eurot. Täpsema kavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles