Open House Tallinn algab juba täna!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Patarei vangla.
Patarei vangla. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sel nädalavahetusel toimuv Open House Tallinn kutsub enam kui 300 ekskursioonile pealinna hoonetesse, kuhu tavapäraselt niisama ei pääse. Sündmuseks kokku pandud tasuta giidituurid toimuvad vanalinna väärikates majades, kesklinna äsja valminud hoonetes, aga ka Lasnamäe ja Pirita ning Kopli põnevates paikades.

Open House Tallinn 2021 produtsendi Aleksander Tali sõnul on arhitektuurisündmuse programmi 35 hoonet läbilõige pealinna linnaruumist.

«Tallinna linnapilt on heas mõttes kirju ja seda Open House Tallinna mitmekülgne programm ka rõhutab. Vanalinna rikkaliku ajalooga väärikate hoonete kõrval on uuele elule ärganud või ärkamas terved kvartalid. Nii soovitan nädalavahetuse jooksul astuda läbi Rotermanni kvartalist, kus toimuvad tuurid vastvalminud Ajamajas, ja valmivast Porto Franco piirkonnast.»

Lisaks soovitab Tali minna ekskursioonile süngete lugudega Patarei Merekindlusesse ja Balti Manufaktuuri, Koplis asuvasse Tallinna vanimasse ketrusvabrikusse – viimased objektid saavad lähiaastatel uue välimuse ja funktsioonid.

Kontrastina on programmis mitmeid nõukogude liidu aegseid hooneid, millest silmapaistvaim on Raine Karbi projekteeritud Eesti Rahvusraamatukogu.

Lisaks avalikele hoonetele saab Open House Tallinna raames tutvuda pealinna ühe luksuslikuma korterimaja Ambassador luksuskorteriga ning 2020. aastal valminud modernse eramuga Joa tänaval, Kadrioru miljööväärtusliku piirkonna veerel.

Sel aastal kolmandat korda toimuva Open House Tallinna teevad eriliseks just selleks puhuks kokku pandud giidituurid, kuhu panustavad objektiga lähedalt seotud inimesed – arhitektid, ajaloolased, elanikud ja rentnikud. Kõik eesti-, vene- ja ingliskeelsed ekskursioonid on tasuta (v.a registreerimisega tuurid) ja toimuvad 10. ja 11. juulil.

Programmi kuuluvate hoonete nimekirja ja tuuride täpset toimumisaega saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles