Sisekujundajad: keskklassi inimene pelgab taaskasutust

Kodu.postimees.ee
Copy
Vintage mööbel.
Vintage mööbel. Foto: Leilani Angel / Unsplash

Kaanon Kinnisvara on alustanud oma blogis sarja, kus vesteldakse valdkonna ekspertidega erinevatest sisekujundusega seotud teemadest. Seekord istusid vestluslaua taha kaks paarikümne aasta pikkuse kogemusega sisekujundajat: Ulvi Raudsik ja Miina Kraav.

Raudsik teab rääkida, et mööblidisainis on praegu väga moes 50ndate ja 60ndate stiil ja nostalgiline, vintage mööbel. Kraav lisab, et Eestis tihti keeldutakse sellisest mööblist, justkui kardetakse seda: «Keskklassi inimene kardab kõige rohkem taaskasutust, pelgab olla «hipster». Selgitame klientidele, et mööbel ei ole second hand, vaid korralik bränditoode, kvaliteetne, annab sentimentaalse väärtuse. Et tegu on nagu kunstiteosega: ilusasti tehtud, hea detailsus, proportsioonid paigas. Aga ikkagi öeldakse tihti vastu: «Ma saan aru, et see on väga lahe, aga mulle assotsieerub selline mööbel vanaema räämas korteriga.»

«On jäänud mulje, et kõigil on oma vanavanemate kodudest lapsepõlvetraumad, justkui ei ole taolise mööbliga seoses positiivset mälestust. Kui aga mõelda enda lapsepõlvele, siis mul seostub nostalgilise mööbliga turvalisus, elegants, lahedus ja rikkalik köök,» ei mõista hirmu Raudsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles