ÜLLATUS Vaata, millisest Tallinna linnajaost leiab kõige kiirema tasuvusajaga üürikorteri!

Kodu.postimees.ee
Copy
Teise pensionisamba raha on toonud kinnisvaraturule uued üüriinvestorid.
Teise pensionisamba raha on toonud kinnisvaraturule uued üüriinvestorid. Foto: Shutterstock

Omal käel üüriinvesteerijale tasub end Tallinna kinnisvaraturul kõige kiiremini ära Haabersti kolmetoaline korter, näitab LVM kinnisvarabüroo analüüs.

Kasutatud, kuni 100 000 euroste korterite üüri- ja müügihindu kõrvutades selgub, et Haabersti kolmetoaline korter tasub end ära 13 aasta ja 11 kuuga.

«Vähem kui 15 aastaga tasuvad end ära veel Põhja-Tallinna ja kesklinna kolmetoalised,» selgitas LVM Kinnisvara juhataja Ingmar Saksing.

Kiire tasuvusajaga üürikorterite hulka kuuluvad veel ka Nõmme ja Pirita ühetoalised ning Nõmme kolmetoalised. «Eeldus, et kahetoaline on kõige nõutum kraam, vastab tõele nii üürnike kui ostjate seas,» rõhutas Saksing ning lisas, et paraku ajab see ka ostuhinna kõrgeks ning viib tulususe madalal. 

«Niiöelda kindla peale minek, kesklinna kahetoaline, tasub end ära keskmiselt 20 aastaga.»

Teise pensionisamba raha turuletulek on Saksingu kinnitusel lisanud üksjagu uusi, omal käel üüriinvestorina kätt proovivaid inimesi. «Ootustele ja ohtudele tuleb väga realistlikult otsa vaadata. Ühe-kahe korteriga askeldades on riskid väga suured, üks halb üürnik või õnnetusjuhtum võib investeeringu miinusesse viia,» paneb Saksing südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles