Uue seaduse järgi peavad kõik kortermaja uksed nummerdatud olema

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Korralik nummerdamine on eelkõige elanike endi huvides
Korralik nummerdamine on eelkõige elanike endi huvides Foto: Pexels / CC0 Licence

Alates käesoleva aasta märtsist on kohustus kõikides kortermajades märgistada teekond välisuksest korteriteni, sealhulgas välisuks, korrused, vahe- ja korteriuksed.

Tänavu 1. märtsil jõustus siseministri määruse nr 17 «Ehitisele esitatavad tuleohutusnõuded» muudatus, mille kohaselt tuleb numereerida kortermajade uksed ja korrused ning ka büroohoonete korrused. Kortermajade puhul tähendab see, et trepikoja välis- ja vaheuksed peavad olema tähistatud vastavate numbrivahemikega ning korteriuksed vastava numbriga. Kusjuures enam kui kolmekordsete kortermajade puhul tähistatakse vastava numbriga ka korrused.

Määruse muudatus omab tagasiulatuvat jõudu ehk kohustus laieneb nii olemasolevatele kui ka alles ehitatavatele hoonetele. Tähistuse stiili ettekirjutatud ei ole, kuid numbrid peavad olema hõlpsalt nähtavad, leitavad ja selged. Korruste ja uste tähistamine on vajalik päästetöö efektiivseks muutmiseks.

Kõige enam probleeme esineb vanemate ehitistega magalates, kus on numeratsioon alaliselt puudu või renoveerimise käigus eemaldatud. Mõnel juhul on korterinumbrid muudetud ebaloomulikuks ning projektile mittevastavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles