UNUSTA KEEMIA ⟩ 5 käepärast puhastusvahendit, millega kodu särama lüüa

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tihtipeale kulutatakse mõtlematult raha erinevatele puhastusvahenditele, teadvustamata nende kahjulikkust inimese tervisele. Siin on viis looduslikku puhastusvahendit, millega kodu säravpuhtaks saad.

Kui sa ei taha kulutada puhastusvahendite peale suuri summasid või soovid, et neis oleks võimalikult vähe kemikaale, tuleb käepärased vahendid käiku lasta.

Oliiviõli

Lisaks maitseküllaste roogade valmistamisele saad oliiviõli abil poleerida roostevabast terasest pindu ning eemaldada tüütuid etikette ja tootekleepse soetatud toodetelt. Ka nätsu oma lapse juustest saad nüüd kätte ilma, et peaksid kääride järele haarama.

Söögisooda

Söögisooda on väga efektiivne ebameeldivate lõhnade peletaja. Koostöös veega eemaldab see põhjakõrbenud rasva ega jäta sealjuures ühtegi kriimu puhastust vajavatele pindadele.

Sidrun

Tsitruselised neutraliseerivad üldiselt kõik ebameeldivad aroomid, millega koduses majapidamises kokku võid puutuda. Sidrunikoore abil saad kodus puhtaks küürida nii roostevaba terase, mikrolaineahju kui ka puidust lõikelaua.

Söögisool

Ka söögisoola kasutusvaldkondi on mitmeid. Kõige paremini toimib see loomulikult käsikäes vee või äädikaga. Sool aitab lahti saada inetutest rantidest ja katlakivist, vahendab wellnessmama.com.

Valge veiniäädikas

Äädika-veelahus on samuti üks kõikvõimsamaid kooslusi koduses majapidamises. Pane paika õiged proportsioonid ning kõrvalda kõikvõimalikud kohvi-, rooste- ja teeplekid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles