UUS REAALSUS ⟩ Järelturul tõusevad korterite hinnad tundidega!

Kodu.postimees.ee
Copy
Uute ja vanemate korterite hinnavahe on täna liiga suur.
Uute ja vanemate korterite hinnavahe on täna liiga suur. Foto: Shutterstock

Uusarenduste defitsiit on jõudnud ka pruugitud korterite turule – kuna soodsamatele järelturu korteritele on tihtipeale mitu huvilist, siis hakkavad nad üksteist üle trumpama.

Pindi Kinnisvara maakler Anton Novikov ütles, et viimase kahe nädala jooksul on kolmel tema poolt vahendatud korteril hind ostjate survest tingitult tõusnud.

«Uute ja vanemate korterite hinnavahe on liiga suureks läinud ja ostjad pelgavad, et nad võivad rongist lihtsalt maha jääda. Seetõttu on huvi magalarajoonide korterite vastu oluliselt tõusnud ning tajudes konkurentsi, ollakse valmis ka müügihinnast kõrgemat pakkumist tegema,» selgitas ta.

Teise ringi korterite hinnad tõusevad suisa tundidega – kui huviline külastab korterit ja kohe käsi ei löö, siis paari tunni pärast helistab uus ostja, kes on valmis tehingut tegema ka 1000 või 2000 eurot kallima hinnaga.

«Selline on olukord käesoleva aasta märtsis. Mis saab kevadel ja suvel, on raske ennustada, ent hetkel on turg kuum ja lähinädalad näitavad, kas see ka tehinguaktiivsuses kajastub,» lisas Novikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles