KUU-ÜLEVAADE ⟩ Uusarendused lähevad nii hästi kaubaks, et suurt valikut varsti enam polegi

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Tallinna siluett.
Tallinna siluett. Foto: Madis Veltman / Postimees

Veebruaris tõusis Tallinnas eelmise kuuga võrreldes nii korteritehingute arv kui hind, selgub 1Partner kinnisvarabüroo analüüsist.

Veebruaris müüdi Tallinnas 776 korterit, mis on üks protsent rohkem kui jaanuaris. Korteritehingute koguväärtus tõusis kuuga neli ning keskmine ruutmeetri hind 0,4 protsenti 2243 euroni. Kalleim korter müüdi 818 000 euroga.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul pole kinnisvaraturul sisuliselt mingit koroonamõju tunda.

«Tänu nõudlusele ja kasvavale ehituskulule on tõusnud uute korterite hinnad, samas vanad on jäänud endisele tasemele. Uusarendused lähevad nii hästi kaubaks, et suurt väga enam valida polegi,» ütleb Vahter ja lisab, et isegi väga kalli, 4000-eurose ruutmeetrihinnaga korteri vastu võib korraga huvi tunda 4–5 inimest.

Peamine Tallinna korterituru kasvu alus on Vahteri meelest linnastumine ning üldine majanduskasvu ootus. Koos kasvavate müügihindadega jõuab järjest rohkem inimesi üüriturule. Praegu on näiteks suur osa Airbnb kortereid juba pikaajalisele üürile välja antud.

  • Veebruaris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1039 ostu-müügitehingut, mis on kolm protsenti enam kui jaanuaris. Tallinna kinnisvaratehingute koguväärtus oli 152 miljonit eurot, mis on kaks protsenti enam kui jaanuaris.
  • Veebruaris müüdi Tallinnas 24 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on kolme võrra rohkem kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi 760 000 euro eest.
  • Möödunud kuul müüdi 17 elamumaa krunti, mis on jaanuariga võrreldes 11 võrra rohkem. Kalleim krunt maksis 1,9 miljonit eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles