Segadus pakendite ümbertöötlemisega nörritab korteriühistuid: kurb, kui tarbija lihtsalt lolliks tehakse!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Pildil prügikastid Pikk 82 kinnistul.
Pildil prügikastid Pikk 82 kinnistul. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on korteriühistud pakendite ümbertöötlemise ümber puhkenud segaduse üle nördinud.

«Olukord prügimajanduses, millest sel nädalal kirjutasid nii Maaleht kui Eesti Ekspress, tekitab korteriühistutes suurt nördimust, sest aastaid on pakendiorganisatsioonid tarbijatelt aina usinamat sorteerimist nõudnud, korteriühistud on jäätmete liigiti kogumisse panustanud, elanikke teavitanud, vajadusel ehitanud suuremaid prügimaju ja soetanud lisakonteinereid,» rääkis Jaadla.

Tema sõnul viidi paar aastat tagasi ühistute seas läbi küsitluse, kus kurdeti inimeste hoolimatust, lausa soovimatust prügi sorteerida. Nagu üks ühistujuht ütles: piisab 1–2 korteriomaniku «halvast» eeskujust, mis pärsib või tühistab teiste pingutused.

«Kuidas siis veel nüüd inimestele sorteerimise vajalikkusest rääkida, kui on selgunud, et nende hoolikalt pestud piimapakid sõidavad muu olmeprügi hulgas põletamisele. Väga kurb on, kui tarbija lihtsalt lolliks tehakse,» vahendas Jaadla ühistute nördimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles