Eksperdid prognoosivad Tallinna kinnisvarahindade tõusu: vaata, millist linnaosa ootab eriti suurt kasv!

Kodu.postimees.ee
Copy
2021. aasta jaanuaris läbiviidud küsitluses osales 40 arvamusliidrit ja eksperti Eesti suurematest kinnisvarafirmadest.
2021. aasta jaanuaris läbiviidud küsitluses osales 40 arvamusliidrit ja eksperti Eesti suurematest kinnisvarafirmadest. Foto: Madis Veltman / Postimees

1Partner Kinnisvara viis Eesti kinnisvaraturu arvamusliidrite hulgas läbi uuringu, mille kohaselt prognoosib koguni 55 protsenti vastanutest, et Tallinna korteri ruutmeetri hind tõuseb aasta lõpuks kuni kümme protsenti.

Küsitletuist 27,5 protsenti arvas, et hinnad on aasta lõpuks mulluse detsembriga samal tasemel. Hinnalangust ootab aga vaid kümme protsenti vastanutest.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul pole erilist kahtlust, et Tallinna kinnisvara pikas plaanis tasapisi edasi tõuseb. Ka värske uuring kinnitab, et 87,5 protsendi valdkonna ekspertide hinnangul tasub Tallinnas ka sel aastal kinnisvara puhtalt investeeringuna ostmiseks ära.

Kinnisvarahindade tõusu prognoosivad eksperdid kõige suurema tõenäosusega Kesklinna, Kopli ning Pirita korteritele. Potentsiaalset kinnisvarahindade langust nähakse kõige tõenäolisemalt Vanalinna piirkonnas.

«Kõige suurem kinnisvarahindade mõjutaja on rahvastiku ja majanduse koondumine Tallinna ja Harjumaale. Samas on oluline, et hinnad liiga kiiresti ei kerki, sest keegi ei soovi maailma suurlinnade olukorda, kus näiteks ühetoaline maksab pool miljonit eurot. Eestis on õnneks vaatamata vaikselt kerkivale ruutmeetri hinnale kasvanud ka keskmised palgad ning kümne aasta taguse ajaga võrreldes saab praegu endale suuremat või paremat pinda lubada,» rääkis Martin Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles