GALERII ⟩ Kodukonkursi rahva lemmiku tiitel läks tänavu Pärnusse

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy

24-aastase ajalooga kodukonkursi Aasta kodu rahvažürii valis oma lemmikuks Helena ja Kristo Saaviku kaasajastatud korteri ligi 100 aasta vanuses majas Pärnu rannarajoonis.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta kodu rahvažüriis ligi 7000 hääletajat.

«Perekond Saaviku kodu asus juhtima kohe esimestest hääletustundidest alates. Kui mullu võitis rahvažürii südame väga minimalistlik tumeda köögiga kodu, siis nüüd vaimustuti puidu ja vanamööbli õdusast kooslusest. Kodukonkurss on ka varem näidanud, et keerulisematel aegadel pöördutakse loodusmaterjalide ja traditsioonilisema interjööri poole,» rääkis Pajula.

Aasta kodu žürii liikme, K-rauta sisekujundaja Aleksandra Tšufarina sõnul väärib kiitust julgus kombineerida eri ajastutele omast, mis koos moodustab stiilse ja mugava terviku.

«Taaskasutus on populaarne ja Saavikute kodus pole sellega tagasi hoitud. Pererahvas on ka ise erinevaid mööbliesemeid restaureerinud. Tegu on küll isikupärase koduga, aga järgitud on ka mitmeid hetke moetrende, näiteks on kasutatud ohtralt rohelist ja teisi maalähedasi värvitoone, mida on kombineeritud puiduga. Ehe näide sellest, et kodutunde loomiseks on vaja eelkõige enda sisetunnet usaldada,» iseloomustas rahvažürii lemmikut Tšufarina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles