Kuidas värvi puitpindadelt eemaldada?

Andres Eelmaa
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Parim viis ruumi värskendamiseks on see uuesti üle värvida. Enne värvimist peame aga silmitsi seisma vana värvi eemaldamisega. Kuidas on kõige lihtsam kuivanud värvi puitpindadelt eemaldada? 

Esimese sammuna tuleb alustada värvi koorimisega. Tehke seda rahulikult ja ettevaatlikult, et mitte kahjustada puidu pinda. Värvi eemaldamiseks on kõige parem kasutada plastist servaga pahtlilabidat või pangakaardi serva. Samuti võite seda teha tavalist võinuga kasutades. Ükskõik millise tööriistaga seda teete tuleb meeles pidada, et töötada tuleb aeglaselt ja ettevaatlikult.

Järgmise sammuna võiksite kasutada kuivanud värvi eemaldamisel niisket lappi. Kui värvi koorimine ei aita, proovige pinda hõõruda niiske lapiga. Niiskus võib värvi piisavalt pehmendada, et saaksite selle hiljem maha kraapida. Kui tavaline vesi ei aita, võite proovida puhastusvahendi kasutamist. Värvi eemaldamisel peaks töötama mis tahes lahustivaba baasil puhastusvahend. Tähele tuleb panna, et vee ja seebi segu ei tee õlipõhiste värvipritsmete pehmendamiseks midagi, vahendab Apartment Therapy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles