Lifte rajatakse üha enam ka kolmekorruselistesse hoonetesse

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Kogemus on näidanud, et perekorteritele on märksa raskem leida ostjaid, kui kolmekorruselises hoones puudub lift.
Kogemus on näidanud, et perekorteritele on märksa raskem leida ostjaid, kui kolmekorruselises hoones puudub lift. Foto: Shutterstock

Kui nõukogude ajal kehtis rusikareegel, et viiekorruselises majas tuli treppidest käia ja kõrgemates hoonetes oli lift, siis viimasel ajal on Eestis hakatud lifte panema ka kolmekorruselistesse hoonetesse. Seda just noorte perede soove arvestades. Vanades korrusmajades elavad eakad aga oma kodudes lõksus, sest esialgu korteriühistutel liftide rajamiseks raha napib, vahendab ERR-i portaal

Liftitootja Kone müügidirektori Merilyn Rikkineni sõnul on korterühistutel viimasel ajal tekkinud huvi liftide ehitamiseks ja ettevõte on välja pakkunud ka mitmeid eskiislahendusi viiekorruselistele majadale. Sageli sellest rahapuudusel loobutakse.

«Kui me räägime olemasolevatest majadest, kus on juba lift, ja vanematest, siis oleme juba märganud, et inimestel on tekkinud huvi kaasajastada oma vanu lifte. Seoses uue tehnoloogiaga on vanasse šahti võimalik panna suurem kabiin ja laiem ukseava,» rääkis Rikkinen.

Uutesse liftidesse mahub paremini nii ratastooli kui ka lapsevankriga. Just lapsevankrid ongi üks põhjuseid, miks viimasel ajal on uusarendustes hakatud paigaldama lifte ka kolmekorruselistesse majadesse. Kuigi seaduse järgi algab liftikohustus neljakorruselistest majadest.

Loe rohkem ERR-i portaalist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles