Nõmme keskusesse hakkab mühinal kortermaju kerkima

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Nõmme keskusesse on planeeritud ehitada mitu uut kortermaja, mõni arendaja on juba ka koppa maasse löönud. Näiteks ehitatakse üks maja Idakaare tänava algusesse ning plaanis on maha võtta vana miilitsakooli hoone, vahendab ERR-i portaal

Nõmme linnaosavalitsuse arhitekt Kristel Ausing ütles ERR-ile, et Nõmme keskuses on lähiaastatel valmimas vähemalt viis uut korterelamut.

«Tundub, et selline buum on lihtsalt tekkinud. Nõmme keskus on pikalt arendusteta seisnud ja nüüd on seal asjad käima läinud,» sõnas Ausing.

Näiteks Merko Ehitus Eesti rekonstrueerib Pärnu mnt 328 hoone ning võtab maha vana miilitsakooli hoone aadressil Pärnu mnt 328a, mille asemele rajatakse juurdeehitus. Nõmme 328 arendusprojekti raames valmib Merkol kokku 38 korterit ja kuus äripinda.

Merko Ehituse kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kätlin Kaasik ütles ERR-ile, et ehitusega veel alustatud pole ning praegu kogutakse huviliste kontakte.

Lisandub ka väiksemaid korterelamuid

Aadressile Idakaare tn 2a kerkib samuti uus kortermaja, kuid see on väiksem, viie korteriga elamu. Arendus kannab nime Vana-Nõmme residents ning seda ehitab Eco Advice Kinnisvara.

Idakaare tänaval ehitustegevus juba käib ning plaani järgi peaks hoone valmima selle suve lõpus või sügise alguses. Ausing selgitas ERR-ile, et kaks maja kerkib ka Von Glehni teatri taha, aadressidele Turu plats 3 ja Vana-Mustamäe tn 2. 

Lisaks algatati 2018. aastal detailplaneering ka aadressile Jaama tn 5 ja Kõver tn 6 elamu- ja ärihoone ehitamiseks. Planeering sai lõpliku kinnituse möödunud aasta mais. Seega on kortermaja kerkimas ka Nõmme keskuse poe taha.

Ausingu sõnul ehitatakse uus kortermaja ka keskusest natuke edasi, aadressile Pärnu mnt 317.

Loe rohkem ERR-i uudisteportaalist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles