FOTOD ⟩ Eestis avati esimesed kontaktivabad jõulupuude iseteeninduspunktid

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Kontaktivabad jõulupuude iseteeninduspunktid on avatud 24 tundi ööpäevas.
Kontaktivabad jõulupuude iseteeninduspunktid on avatud 24 tundi ööpäevas. Foto: Rescoval OÜ

Rocca al Mares ja Tallinna külje all Peetris on avatud Eesti esimesed jõulupuude iseteeninduspunktid. Kogu ööpäeva avatud kuuseplatsidel saab igaüks valida välja sobiva jõulupuu ning selle kontaktivabalt koju viia.

Innovaatilised kuuskede iseteeninduspunktid Tallinna loomaaia vastas ning Peetri kooli juures on varustatud kõige vajalikuga, alates juhenditest kuni kuuse pakkimismasinani. Uudse lahenduse loonud Eesti Kuuse juhi Reijo Metsaoja sõnul on esimene tagasiside uuele lahendusele igati positiivne.

«Iseteeninduses saab valida ja osta kuuski 24 tundi ööpäevas. Täiendame valikut iga päev,» märkis Metsaoja. Ta lisas, et need kaks iseteeninduspunkti on nende pilootprojekt.

Foto: Rescoval OÜ

«Eks saame nüüd teada, kas ühiskond on selliseks teenuseks valmis. Võimalus platsil iseseisvalt toimetada ja puu koju viia tähendab, et peame inimesi usaldama, ja seni pole me pidanud pettuma,» märkis Metsaoja, kelle sõnul pole kuusepuid platsilt ilma nende eest tasumata ära viidud.

Iseteeninduspunktis saab soovija valida välja sobiva kuuse, selle parajaks saagida, pakendada ning kaasa võtta ka juhendi puu pikemaks säilitamiseks koos spetsiaalse säilituspulbriga. Puu eest saab tasuda e-poes ning selleks tuleb skaneerida puu hinnasildi küljes olev QR-kood, mis suunab e-poodi ostu vormistamisele.

Kuuseplatsidel pakutavad puud on pärit Tartumaalt Kuivaleski talust. Müügipunktides üle jäänud puud viiakse loomaaeda elevantidele söögiks.
Kuuseplatsidel pakutavad puud on pärit Tartumaalt Kuivaleski talust. Müügipunktides üle jäänud puud viiakse loomaaeda elevantidele söögiks. Foto: Rescoval OÜ

Kuigi kuuse saab valida kontaktivabalt ehk teenindajaga kokku puutumata, paneb Metsaoja praegusel koroonaajal kõigile südamele, et ka iseteeninduspunktis tuleks teiste kuusehuvilistega distantsi hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles