ÄGE PAKKUMINE ⟩ Piirilinnas müüakse ajaloolist maja, mille ühest aknast näeb Valga ja teisest Valka keskväljakut

Kodu.postimees.ee
Copy
Valga postijaam.
Valga postijaam. Foto: KV.EE

Valga Hobupostijaama hoone paikneb kaunil, äsja rajatud, Valga keskväljakul. Postijaam oli ja on siiani üks Valga kesklinna erilisemaid pärleid. 

Hoone asukoht on harukordne – ühest küljest piirdub see Valga keskväljakuga ja teisest paistab Valka keskväljak. Ühekorruseline krohvitud kivihoone on madala ja pikliku kujuga ning kaetud kelpkatusega. Hoone kõrval on kõrge väravaga müür.

Valga postijaam.
Valga postijaam. Foto: KV.EE

Hobupostijaama rajamist Valgas arutati juba 1861. aastal. Teatavasti asus Valga suure postitee ääres, mis viis Peterburist Tilsitini (tänapäeva Sovetski linn Kaliningradi oblastis). Postijaama plaan ja kirjeldus pärinevad aastast 1869. Ligi kümme sülda pikk uus jaamahoone asus Härrade tänaval. Siin elas ka posti komissaari pere. Valga Hobupostijaam töötas 1931. aastani.

Valga postijaam.
Valga postijaam. Foto: KV.EE

Tegemist on tsaariaegse ametihoonega, mis on arhitektuuriliselt lihtne ja ehitatud punastest tellisest. Hoones on kõrgete lagedega avarad ruumid, mis on seest puhastatud ja konserveeritud.

Valga keskväljaku valmimisega on Postijaama hoone saanud tagasi oma tähtsuse, tehes sellest äritegevuseks suurepärase koha. Lähedal asuvad näiteks Selver ja Rimi kaubanduskekus.

Uuel omanikul tuleb tükikese ajaloo eest välja käia 125 000 eurot. Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Copy
Tagasi üles