AITA VALIDA! ⟩ Milline kujundus sobiks enim Fahle Pargi seina kaunistama?

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Fahle Pargi kiviseina ideekonkurss on selleks korraks läbi.
Fahle Pargi kiviseina ideekonkurss on selleks korraks läbi. Foto: Fausto Capital

Kesklinna kerkiv Fahle Pargi ärilinnak otsis ideekonkursil põnevat lahendust  kiviseina kujunduseks, mis linlastele ja külalistele Tartu maanteelt kätte paistab. Nüüd on konkursitööd laekunud ja igaüks saab Fausto Capitali Facebookis rahvahääletusel ka oma lemmiku valida

Fahle Pargi rajaja Fausto Capitali juhatuse liikme Sven Mihailovi oli rõõmustav näha, et konkursile laekus inspireerivaid kaasaegseid kunstilisi lahendusi, kuhu oli integreeritud Fahle Pargi sümboolika ning Tallinna vanima tselluloosivabriku väärikas ajalugu.

«Visuaalselt muudab konkursi võitja Tallinna linnaruumi kindlasti huvitavamaks,» märkis ta. Fausto Capitali  turundus- ja kommunikatsioonikoordinaator Mari-Liis Vaher ütles konkursitöid tutvustades, et iga töö võlub oma unikaalsusega.

Fahle seinakujundus ja maaling «LOODUS». Autorid: Helena Hanni ja Vahur Agar.
Fahle seinakujundus ja maaling «LOODUS». Autorid: Helena Hanni ja Vahur Agar. Foto: Fausto Capital

«Esimene konkursitöö viitab näiteks paberivabriku ajaloole, puudele, toonide inspiratsiooniks kõrvaloleva hoone rohekad klaasid,» sõnas ta. Teise konkursi töö puhul on samuti lähtunud metsast, kuid see mets on kokku pandud tööstuslikest materjalidest- tumehall ehitusplaat ning venitatud lehtvõrk.

Fahle mets. Autor: Sigrit Nasari.
Fahle mets. Autor: Sigrit Nasari. Foto: Fausto Capital

Kolmanda töö juures leidub Vaheri sõnul mitu suunda. «Fahle Lind meenutab kui paberist volditud lindu, iseloomustab Fahle uusi lennukaid ideid. Juured iseloomustavad linnaku ajalugu, puud on nüüd juurdunud seinale ja kasvavad uueks inspireerivaks linnakuks. Ja siis on seal veel Ülemiste vanake, kelle kõrgustesse suunatud pilk iseloomustab lennukaid ideid Fahle linnakust,» jagas Vaher muljeid.

Fahle Lind. Autorid: Vahur Agar ja Helena Hanni.
Fahle Lind. Autorid: Vahur Agar ja Helena Hanni. Foto: Fausto Capital

Neljas konkursitöö peaks looma seinast justkui digitaalse lõuendi. Lisaks on töö autor mõelnud lisada hoonele paberist tuuleveski, mis saadud tuuleenergiast saadud elektri arvelt toidab seinale installitud piksleid. 

Beyond the E-canvas: INSPIRE, SHARE, INTERACT, CONNECT. Autorid: Ahmed Ali, Anas Abdelkhalek
Beyond the E-canvas: INSPIRE, SHARE, INTERACT, CONNECT. Autorid: Ahmed Ali, Anas Abdelkhalek Foto: Fausto Capital

Oma lemmiku saad välja valida SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles