Väiksem küttearve, stiilne välimus

Copy
Foto: Kliimaseade OÜ

Suvi on küll lõppenud ja sügis kogub tuure, kuid nii mõnelgi möödunud suve palavamal päeval igatsesid paljud inimesed endale tuppa jahutavat konditsioneeri, sest toatemperatuur tõusis ebamugavalt kõrgele. See tegi elamise äärmiselt vaevarohkeks ja ööune rahutuks. Samal ajal lülitasid aga moodsa õhk-õhk-soojuspumba omanikud oma seadme jahutusrežiimile ja nautisid mõnusalt jahedat kodukliimat.

Uue põlvkonna õhk-õhk-soojuspumbad ongi ehitatud niimoodi, et jahedal ajal ammutavad nad välisõhust soojust isegi karmi pakasega, vähendades sel moel olulisel määral kasutaja küttearvet, suvel aga muutuvad nad vajadusel tõhusaks konditsioneeriks, tagades toas mõnusa jaheduse ka tõelise kuumalaine korral.

Lisaks kütte- ja jahutusfunktsioonile kõrvaldavad uued õhksoojuspumbad õhust ka tolmu,  allergeenid, hallituse jm lendlevad mikroosakesed, muutes ruumi õhu puhtamaks ja inimorganismile sobivamaks.

Kui traditsiooniliselt on seinale kinnitavad õhk-õhk-soojuspumba sisemoodulid olnud üsna ilmetu välimusega plastikkarbid, siis on näiteks Mitsubishi Electric asunud tootma kaasaegse disainiga soojuspumpa MSZ-LN, mis sobib kenasti moodsasse interjööri, pakkudes ka mitmeid värvivariante.

Foto: Kliimaseade OÜ

Stiilse välimusega soojuspumpadel on ka 3D i-see infrapunasensor, mis tuvastab ruumis inimese tema kehatemperatuuri järgi, suunates õhuvoolu tema suunas. Kahe autonoomselt töötava õhusuunaja korral võidakse suunata õhuvooge ruumi eri osades paiknevatele isikutele.

Foto: Kliimaseade OÜ

Kaasaegseid soojuspumpasid saab juhtida distantsilt, kasutades selleks nutitelefoni või tahvelarvutit. Nii näiteks võib kasutaja alandada hommikul kodust lahkudes toatemperatuuri tema poolt valitud tasemele, säästes sellega elektrit ajal, mil kedagi kodus pole. Enne koju jõudmist  saab aga distantsilt tõsta temperatuuri jälle endisele tasemele. Nutikas öörežiiim vähendab seadme niigi madalat mürataset 3dB võrra ja elimineerib ka kõik märguanded, et oleks mõnusam uinuda.

Moodsa õhk-õhk-soojuspumba paigaldamine on suhteliselt kiire ja valutu toiming, ent nõuab samas kindlasti professionaalset meistrimeest, kes oskaks teile soovitada vajaliku võimsusega seadme ning selle ka vastavalt tehase nõuetele paika panna. See tagab mitte ainult soojuspumba nõuetekohase funktsioneerimise, vaid ka tehasepoolse garantii.

Paigaldades kevad-suvel uue põlvkonna õhk-õhk-soojuspumba, on teil kuumadel suvepäevadel toad mõnusalt jahedad ja külmade ilmade saabudes tuba kiirelt soe ning küttearved väiksemad.

 

Copy
Tagasi üles