Tallinnas jätkuvad seminarid korteriühistute liikmetele

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Tallinna korteriühistute seminarid tulevad taas.
Tallinna korteriühistute seminarid tulevad taas. Foto: Shutterstock

Septembris alustab Tallinna linn taas korteriühistute liikmetele mõeldud seminaridega. Esimene seminar toimub 16. septembril Vene kultuurikeskuses.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul püütakse leida kompromissi kohapeal toimuvate ja veebiseminaride vahel. Sügistalvisel perioodil korraldatavad seminarid saavad olema kõige rohkem nõutud ja küsitud teemadel.

«Näiteks arutleme tuleohutusest kortermajades ja korteriühistute üldkoosolekute korraldamisest, korteriühistu liikmete õigustest ja kohustustest, juhatuse õigustest ja kohustustest ning ühistu majandamisest üldiselt,» rääkis Võrk.

Seminaride korraldamise eesmärk on pakkuda kortermajade elanikele teadmisi erinevates valdkondades ja aidata leida parimaid lahendusi korteriühistu ja korterelanike koostoimimiseks.

Oleme seminarid kavandanud selliselt, et üks osa on informatiivne, teoreetiline teave – näiteks seadustiku tutvustamine. Pärast seda on kohaletulnutel võimalus küsida nõu oma valdkondade ekspertidelt,» selgitas abilinnapea ning lisas, et kohapeal on tagatud desinfitseerimise vahendid ning kohaletulnutel palutakse hoida turvalist vahet.

Oktoobrikuus on läbiv teema Pank ja laen korterelamute renoveerimiseks.  Kuigi Tallinnas näeb juba väga palju kortermaju, mis on saanud endale uue ilme korrastatud hoovi või haljastuse näol, on veel küllalt korteriühistuid, kes siiani pole julgenud või osanud terviklikult laenu abil kortermaja renoveerida. Seimi rääkima pangaesindaja, kes tutuvstab, millised dokumendid laenu taotlemiseks tuleb esitada. Samuti ka Kredexi esindaja, kes selgitab võimalusi, mida Kredex pakub korteriühistutele.

14. novembril toimub traditsiooniline, juba seitsmendat korda toimuv, Elamumajanduskonverents «Roheline Tallinn», kus räägitakse Tallinna heakorraeeskirja teemadel, ventilatsiooniteemadel, haljastuse teemadel – erinevad taimed kortermajade haljastuses ning ratta ja tõukeratta liiklusest pealinnas. 

Seminaride toimumisajad septembris

  • 16. september «Tuleohutus kortermajades», Vene Kultuurikeskuses (Mere pst 5). Seminar toimub eesti keeles.
  • 24. septembril «Korteriühistu liige, juht ja juhtimine – kes, kuidas ja miks just nii?» Tallinna Kiirabi koolituskeskus (Retke tee 1). Seminar toimub eesti keeles.
  • 30. septembril «Korteriühistu liige, juht ja juhtimine – kes, kuidas ja miks just nii?» Lindakivi Kultuurikeskuses. Seminar toimub vene keeles.

Kõik seminarid algavad kell 17.30. Seminaridel saab osaleda iga korteriühistu liige ehk iga Tallinna linna elanik, kes elab korterelamus. Seminaridele saab registreerida SIIN. Seminaride kava leiab Tallinna veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles